Elektrische verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Elektrische verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Planchard
22/11/2011 - 20:24

ik heb pas een nieuw appartement gekocht.
Nu heb ik een probleem, ik heb elektrische verwarming van het merk thermelec. Ik weet niet hoe ik deze moet gebruiken. Ik heb een thermostaat met een 0/1 kip deze gloeit rood als hij aanstaat en daarlangs staat een kip met een gloeidraadje. Nu, het gloeidraadje staat bij mij altijd op 0 maar toch geeft hij aan dat hij aan staat, dat met een oranje lichtje.Ik weet niet hoe ik het moet gebruiken, kan iemand mij verder helpen ? In mijn elektriciteitskastje heb ik nog een timer staan, wat moet ik hiermee doen?

Met Vriendelijke groeten en alvast bedankt,

Planckaert Jurgen

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bertvdg
22/11/2011 - 20:47

Dat knopje met gloeidraadje is waarschijnlijk om het dagelement in te schakelen. Het dagelement gebruik je als uw kachels koud zijn of niet genoeg warmte meer afgeven. Dan verwarm je bij op een afzonderlijk verwarmingselement aan duurder dagtarief.

 

' s Nacht zal uw kachel opladen op nachttarief, daarvoor dient deze timer in de zekeringskast, ook uw boiler zal daar aan hangen. Deze zal er voor zorgen dat de kachel enkel stroom krijgt om op te warmen gedurende de nacht. Het opladen moet je zelf instellen met een standenschakelaar op de kachel meestal 1/2/3. 1 is een beetje opladen 3 is volledig opladen, dat moet je zelf inschatten volgens wat je zal nodig hebben aan warmte de dag erop. Tussenseizoen of putje winter...Sommige merken werken met een buitenvoeler en regelen het opladen zelf.

 

Heb je te weinig opgeladen of is al de warmte uit de kachel zal je overdag moeten bijwarmen met het dagelement. Uw kachel moet dus goed gedimensioneerd zijn qua vermogen en oplaadcapaciteit.

 

De kamertemperatuur wordt geregeld via een kamerthermostaat die de ventilator zal aansturen om de opgeslagen warmte al dan niet uit de kachel te blazen, in combinatie met het dagelement als je deze ingeschakeld hebt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.