Elektrische boiler als CV-ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Elektrische boiler als CV-ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Slesseman
05/07/2011 - 11:08

We hebben een pv installatie van 10 Kw. Deze installatie dekt ruimschoots ons verbruik.
Nu vragen we ons af hoe we de overtollige elektriciteit nuttig zouden kunnen besteden.
Een optie kan zijn dat we een elektrische boiler installeren en deze laten functioneren als CV-ketel.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Mvg

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Erik82
05/07/2011 - 11:23

Het kan niet de bedoeling zijn om extra energie te gaan verbruiken omdat je teveel PV-panelen hebt. Je elektrische CV zal technisch een veel lager rendement halen dan een goede andere installatie, eventueel zou je wel een warmtepomp kunnen overwegen.

Je kan ook denken aan elektrische scooter/auto of de buren bevoorraden.

afbeelding van Ingir
05/07/2011 - 16:40

Normaal gesproken zou ik zeggen dat TS zijn overtollige stroom naar eigen goeddunken moet aanwenden, dus als hij daar een energieverspillende verwarming mee wil maken dan is dat toch zeker zijn eigen keuze, desnoods laat hij daarmee de hele dag zijn sauna aan staan of laat hij er de windmolens op zijn dak mee draaien bij windstil weer... zolang hij die PV-panelen volledig zelf gefinancierd heeft is kan ik daar geen perversiteit in zien.

afbeelding van bertvdg
05/07/2011 - 17:18

Waarom eerst water gaan opwarmen om dan weer warmte af te geven? Je kan dan toch beter direct een elektrische verwarming zetten. Veel goedkoper en net hetzelfde resultaat.

 

Daarnaast heb ik vragen bij het opverbuiken van een teveel aan elekticiteit die door zonnepanelen geproduceerd is. Je gaat het in de winter opgebuiken en dan komt het niet van zonnepanelen maar van grijze stroom. Deze discutie is hier wel al gevoerd.

 

afbeelding van Hofman Aannemingen nv
05/07/2011 - 22:34

 Zo een vraag op een forum van BBL. Foei.Het beste dat je kan doen om deze misser goed te maken is de overtollige stroom aan je buren te geven

Grtn Jos Hofman

afbeelding van ddd
06/07/2011 - 06:32
ddd

 Zo zie je maar weer wat de regering heeft aangericht met zijn subsidies....

 

Niks tegen de vraagsteller, als het kan, moet je het doen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.