Elektriciteitsmeter vervangen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Elektriciteitsmeter vervangen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
09/07/2011 - 11:44

We hebben hier een oude enkelvoudige elektriciteitsmeter. Het is te zeggen, de teco is oud, de meter is enkele jaren geleden vervangen. De *** Van eandis hebben de meter vlak achter de voordeur gehangen waardoor de deur maar 80° open kan.
Ik wil de gang nu isoleren en afwerken met gyproc maar die meter zou weg moeten.
Eandis is langsgeweest, ze willen de oude meter niet verplaatsen, maar een nieuwe plaatsen in een grote kast. Die past sowieso niet in de gang (60x60x25 cm). Andere optie is in de garage, maar dan draai ik boven de prijs van meter, kast, werk nog eens op voor +/- 20m 4x10mm² EXVB kabel op.
De Eandis-man sprak van een slimme meter. Ik dacht dat die nog niet geplaats werden bij particulieren?
Aangezien we binnenkort zonnepanelen laten installeren, ben ik geen voorstander van dat plan.
Dus, wat denken de experts hier dat ik best kan doen?
Als ik de oude meter gewoon laat hangen heb ik geen kosten, nadeel is dat hij ongelukkig hangt en dat hij dan half in de isolatie en muur ingewerkt moet worden en dat de damprem daar onderbroken is...

3 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
09/07/2011 - 12:11

 Die "slimme" meters komer er toch. Binnen hier en 5 jaar zou al een heel deel van de meters moeten vervangen zijn, dus daar moet je niet naar kijken.

afbeelding van jo-5
09/07/2011 - 15:58

Ik zou nog kiezen voor een oude meter. 

Zeker in combinatie met zonnepanelen zou ik een slimme meter ook niet vetrouwen. (als men maandelijks de tellerstanden opneemt zou dit zeer nefast zijn voor zonnepaneel bezitters)

Ik ben ook niet overtuigd dat die slimme meters voor binnenkort zijn. Men zit nog in een onderzoeksfase en er zijn studies die aantonen dat de kostenbaten analyse nogal slecht is. maw de kost van dergelijke meter is vele malen hoger dan de voordelen , en aangezien de kosten worden doorgerekend in het distributietarief is er niemand die daar staat voor te springen (behalve de electricteitsmaatschappijen)).

Dus ik denk dat het met die slimme meters nog niet zo'n vaart zal lopen en dat het nog wel eens 10 jaar zou kunnen duren tegen dat dit algemeen ingang vindt.

 

afbeelding van monte
09/07/2011 - 21:17

 Ik zou gewoon afwachten ,maar de meters zullen er komen .men weet nog niet of men ze kan verplichten maar ze zouden nodig zijn om de capaciteit op het net  beter te kunnen beheren.Er waren 4000 meters geplaatst en er zou nu plaatsing van 40000slimme  meters bezig zijn met verwachting van binnen 8 jaar meeste meters te veranderen.Ik heb twee jaar bij Eandis gewerkt (meteropnemer) en men was toen al bezig met aanwervingsstop(geen vast contract meer ) en enkel met tijdelijke contacten van max een of twee jaar vanwege slimme meters

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.