Electronische thermostaat voor sanitair | Ecobouwers.be

U bent hier

Electronische thermostaat voor sanitair

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

26/06/2009 - 01:00

Ik zoek een electronische thermostaat voor het sanitaire warm water die je met meerdere afstandsbedieningen met display kan bedienen met een beveiliging als je bv in de douche staat je ineens geen 55C water over je krijgt omdat een andere gebruiker een andere afstandsbediening heeft bedient. Wie kan mij wegwijs maken? De redenering is als volgt: heb je je nog nooit afgevraagd waarom men in de badkamer: - een thermostaatkraan heeft voor de douche en bad - mengkranen heeft voor de lavabo's, Vaak gaat het om 2 thermostaatkranen en 2 mengkranen. en dan hebben we nog de keuken en eventueel andere plaatsen. Die thermostaten gaan allemaal wel eens stuk en kosten toch ook wat geld. Ik had graag 1 thermostaat voor dit alles en een bediening met display zodat ik zelfs de eenvoudigste kraan kan aanschaffen (slechts enkel de warmwateraansluiting aansluiten). Ik had een tijd terug een gasgeiser van Rinnai die deze mogelijkheid had: ieder waterpunt had een electronisch display waarmee je je temperatuur kon bedienen. Zeer handig met kleine kinderen: 37C is altijd 37C, ook indien andere personen andere waterpunten bedienden (zonder een korte verhoging of daling van temperatuur) en wat eveneens interessant was is dat de geiser slechts het water verwarmde tot die temperatuur, dus NIET tot bv 65C om dan gemengd te worden met koud water wat een energiebesparing opleverde. Vandaag is mijn situatie anders: ik zal werken met een voorraadboiler, maar ik had graag het electronische display en slechts 1 thermostaat. Het is zeker technisch mogelijk, maar vindt dit niet in de handel.

1 Reactie

Reacties

19/08/2009 - 21:49

niemand over nagedacht?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.