Electrisch verwarmen | Ecobouwers.be

U bent hier

Electrisch verwarmen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gert-16
30/01/2006 - 07:59

Hoi,
In het huis dat we zopas gekocht hebben is er electrische verwarming (accumulatie via excl.nachttarief) en eveneens een houtkachel.
De accumulatie wordt geregeld via een buitenvoeler, als het buiten vriest is het logisch dat de oplading van de accumulatiekachels 100% is.
Maar wat als het warmer wordt, vooral in het voor- en najaar, is de oplaadcurve te vertrouwen? werkt deze optimaal?
In de zomer kan ik het volledige systeem afleggen, maar jullie ervaringen en tips zijn altijd welkom om mijn jaarlijkse electrabel-rekening beperkt te houden en natuurlijk ook ons klimaat niet te schaden.
Groeten,
Gert

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
30/01/2006 - 12:42

Gert,

of accumulators optimaal werken is moeilijk te zeggen.
Het is ook moeilijk te stellen welke verbeteringen mogelijk zijn zonder budget.
Eventueel laat eens een energie audit uitvoeren.
En verder, als je budget groot genoeg is, extra isoleren, en dan eventueel die electrische verwarming buitengooien en vervangen door verwarming op gas/mazout/pelletkachel/warmtepomp etc...

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.