Electriciteitskabels en leemkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Electriciteitskabels en leemkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Mie
27/11/2015 - 12:57
Mie

Hallo,

binnenkort beginnen we met het vernieuwen van de elektriciteit in onze nieuwe woonst. Nu moeten we van de hoofdzekeringskast een zware kabel trekken naar de achterbouw. We hebben niet zoveel opties ivm waar we die kabel kunnen leggen. De meest voor de hand liggende optie is dat de kabel langs het plafond (2,7m hoog) in de living passeert. Evenwijdig en op 1 à 1,5 m afstand van de muur waarop we een leemkachel willen plaatsen... De schouw is er al, dus de leemkachel moet daar komen. De kabel ergens anders naartoe leiden is niet evident aangezien we betonnen draagbalken moeten kruisen (doorboren is geen optie). Heeft iemand er een idee van welke temperaturen we mogen verwachten (tegen het plafond) van een leemkachel op de gegeven afstand?

Het zal een bescheiden kachel zijn, die enkel de living en aanpalende keuken dient te verwarmen.

Alvast bedankt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.