Electriciteits verbruik meter | Ecobouwers.be

U bent hier

Electriciteits verbruik meter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van vic-1
23/03/2006 - 19:54

Kent er iemand een electriciteitsmeter die via de computer kan uitgelezen worden zodat op elk moment het werkelijk stroomverbruik (voor de hele woning) kan worden afgelezen

4 Reacties

Reacties

afbeelding van vic-1
26/03/2006 - 22:48
Vic

echt niemand ? of is m'n vraag niet helemaal duidelijk ?

afbeelding van walter-12
26/03/2006 - 23:42

Vic,

misschien zoek je zo iets: http://www.kwx.nl/nieuws/nieuws.htm#15

Maar ik verwacht niet dat die dingen echt goedkoop zijn (alleen al de software zou wel eens zeer duur kunnen zijn).
Maar stap eens je plaatselijke electronica zaak binnen (bv Aitec in Heverlee). Misschien kunnen zij je wel verder helpen.

En da's trouwens wel een eenvoudige vraag, maar het antwoord is zeer moeilijk...

Walter

afbeelding van Roel P.
27/03/2006 - 09:22

Is mogelijk, maar je zal daarvoor ook een aangepaste elektriciteitsmeter moeten voor hebben (ene die pulsen kan geven geloof ik en daarvoor moet je een digitale elektriciteitsmeter hebben). Wij hebben er zo een aantal in bij onze grootste verbruikers (omwille van het reactieve verbruik).
De dienst die je wil wordt door een aantal energieadviesbureau's en elektriciteitsleveranciers aangeboden (informeer je maar eens bij Cenergie - Electrabel - ...).

afbeelding van philippe-2
27/03/2006 - 12:00

Op http://www.elv.de/Main.asp?Menue=Shop&SessionId=00215858890929699122 vind je voelers die je op de elektriciteitsmeter/gasmeter plaatst die de verbruiken (optisch) kunnen detecteren en doorgeven aan een toestel dat die dingen doorstuurt naar een logger/PC
Heb het zelf nog niet getest.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.