elec boiler vervangen door gasboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

elec boiler vervangen door gasboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom-27
05/09/2005 - 10:52

Beste forumers

Onze electrische boiler voor warm water is aan het begeven. Deze boiler stond in de woning toen we ze kochten. De verwarming was toen met electriciteit. Wij hebben een speksteenkachel geplaats die nu voor de verwarming van de benedenverdieping zorgt. Ik ben aan het zoeken naar volgende info maar heb nog niet veel gevonden.

gas boilers enkel voor warm water
individuele gaskachel (met electronische ontsteking) voor verwarming badkamer en in de toekomst van de kinderkamers. Dit zal mij waarschijnlijk veel goedkoper uitkomen dan centrela verwarming te plaatsen en evenveel confort leveren. De ecologische inpact zal ok zijn. Wat is jullie idee van deze opstelling

Groeten
Tom

1 Reactie

Reacties

afbeelding van michel-18
07/09/2005 - 10:13

Er bestaat niet zoiets als één goed systeem om zwembaden te verwarmen. Je moet ieder geval appart bekijken. Je moet ervan uitgaan dat er 3 principes zijn om het zwembadwater op te warmen nl, cv-installatie, warmtepomp, en zonne-energie. Alles hangt af van de gewenste watert° en gewenste aantal maanden zwemseizoen. Een combinatie van verschillende systemen is meestal de beste oplossing voor een lang (+/- 6 maand) zwemseizoen, en dan bedoel ik een bepaalde vorm van zonne-energie (met panelen of in het rolluik) te combineren met ofwel cv-installatie ofwel warmtepomp. Hoewel ik kan aanraden om niet zo snel zonne-panelen te kopen maar die eventueel zelf te maken met een aantal 100 meter socorex darm van 1/2" die stukken goedkoper is en toch een zéér goed rendement bezorgen.

groeten michel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.