Egalisatie zoldervloer | Ecobouwers.be

U bent hier

Egalisatie zoldervloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Kristof Weytens
12/11/2010 - 14:26

Ik wil mijn zoldervloer met betongewelven nivelleren met egalisatiekorrels (Fermacell, Rigidur) dikte van zo'n 2à3cm (minimaal 1cm boven de aanwezige leidingen). Daarop zou ik verder willen opbouwen met eerst OSB tand-groef en dan grenen vloerdelen (zwevend gelegd). 

Heeft er iemand ervaring met egalisatiekorrels? Dien ik een kader te bouwen om de korrels in uit te storten? Doel van egalisatiekorrels is tevens contactgeluid te vermijden.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Yannick Willox
12/11/2010 - 16:58

De korrels mogen natuurlijk niet kunnen wegrollen of ergens in verdwijnen.

Als je toch met fermacell werkt, bekijk eens hun brochure, hun vloerplaten eventueel met bijkomende contactgeluidisolatie kan ik wel aanbevelen.

afbeelding van Benoit Goddeeris
14/11/2010 - 09:15

 Ik heb dit al eens gedaan een aantal jaren terug.  Je moet eerst maken dat de korrels zich niet meer kunnen verplaatsen.  Dit door alle mogelijke gaten in de vloer af te plakken of op te spuiten.  Daarna moet je de korrels uitstrooien en vlak trekken ( zoals bij chape ).  Dit kan ook door 2 paralelle latten waterplas te plaatsen en vlak te trekken.  Je werkt af met fermacell vloerelement platen, geen OSB.  Die fermacell platen worden gelijmd aan elkaar met PUR lijm en vastgevijsd.  Je beschikt dan over een zwevende bovenplaat, goed voor akoestische isolatie.  Een kader bouwen zal je akoestische isolatie niet bevorderen.

OSB platen zullen na verloop van tijd loskomen.

 

afbeelding van waltervaes
15/11/2010 - 10:47

als je op de osb nog parket lijmt is er geen probleem.

Eerst hebben we een dunne laag cement aangebracht op de pottendallen en alle gaten opgestopt.

Dan pavalit korrels 2 cm, daarboven een laag pavapor 17mm en daarboven een osb tand in groef gelijmd.

Hierboven gaan we nog 8 mm parket lijmen , met een elastische lijm.

 

 

 

afbeelding van Benoit Goddeeris
15/11/2010 - 12:47

 Met fermacell platen kan je direct op de vloer lopen, met OSB moet je wachten.  De tand van OSB is ongeveer 1cm, die van fermacell 5 of 6 cm. Dat betekend dat je een veel betere vertanding krijgt en een grotere puntbelasting kan plaatsen.  Waarom wil je parket verlijmen?  Er bestaan nu halfmassieve parket in click-vorm, die je zwevend plaatst zoals een laminaat.  Werkt HEEL vlug en is 100% ongevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen.

 

afbeelding van waltervaes
15/11/2010 - 20:01

Ik maak mijn 8 mm parket zelf van fineerrestenhout.

spotgoedkoop en is perfect 1 ste keus gekwartierd  hout.

En dat gaat niet kromtrekken, want dat hout is het beste wat je kan hebben.

En natuurlijk een degelijke elastische parketlijm gebruiken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.