eerst spouw opvullen dan isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

eerst spouw opvullen dan isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van die
25/04/2007 - 16:05
die

Hoi,

Wij gaan een deel van onze woning langs buiten isoleren om dan de gevel te bekleden met planken.

Nu heb ik ergens vernomen dat dit zinloos is als we de kleine spouw van 4cm in onze muur niet eerst opvullen. Klopt dat? (je zou dan een soort van schouw maken).

Hoe kan ik deze spouw het goedkoomst opvullen?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van geertvangoethem
26/04/2007 - 10:02

Beste Die,

Ik zie niet meteen in waarom je je spouw moet isoleren als je reeds langs buiten gaat isoleren. Als je de buitenkant goed isoleert zou de wind geen tocht meer mogen veroorzaken in je spouw. Enige reden die ik kan bedenken is dat wanneer je in de winter je huis verwarmd de muren deze warmte gaan doorgeven aan de lucht in de spouw en dat deze gaat stijgen......maar dit lijkt me onwaarschijnlijk.
Lijkt me eerder omgekeerd, omdat je langs buiten isoleert maakt je optimaal gebruik van de inertie van de (stenen? )binnenmuur.

Alvast mijn mening.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.