ecopal-tiplon | Ecobouwers.be

U bent hier

ecopal-tiplon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van davy-9
12/02/2006 - 15:14

Hallo,

ik weet dat dit een energieforum is en mijn vraag heeft daar weinig mee te maken, maar ik ben wel benieuwd naar jullie mening omdat ik daarop kan vertrouwen. (anders dan op andere fora)

Ik heb een regenwaterput en ga die optimaal gebruiken, moet ik dan kiezen voor tiplon (soort rubber) of voor ecopal (roofing)?

graag uw mening

Davy

Opbouw is als volgt
welfsels
beton
schuimbeton (hellend)
dampscherm
isolatie
???

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
12/02/2006 - 16:46

blijkbaar aandelen in de betonindustrie, beton, beton en ...

schuimbeton in helling aanleggen ??? dat is echt de max

Stefan

afbeelding van wout-4
12/02/2006 - 21:45

Davodin,

tiplon is een merk van EPDM; enkele andere bekende merken zijn Firestone en Resitrix. EPDM geniet de voorkeur t.o.v. roofing op verschillende vlakken : duurzaamheid, UV-bestandig, minder gevoelig voor puntbelasting door de grote rekbaarheid, wortelvast (voor als je een groendak wil aanleggen). Roofing kan het regenwater bruin doen verkleuren. Op zich niet zo erg, maar niet zo leuk in je toiletten en om de was mee te doen denk ik.

Nadeel: EPDM is duurder in plaatsing, en moet door gespecialseerde en ervaren dakwerkers geplaatst worden.

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.