Ecologische verf slaapkamer | Ecobouwers.be

U bent hier

Ecologische verf slaapkamer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van The Gift
10/10/2011 - 23:14

Ik ben op zoek naar een ecologische verf, en deze voor de slaapkamer te gebruiken.
Ik zie het bos door de bomen niet meer.. ze moet goed dekken en over behangpapier kunnen schilderen

wat raden jullie mij aan?

mvg

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Esbjorn
10/10/2011 - 23:45

 Leemverf zou ik zeggen... zelf nog niet gebruikt maar gaan we zeker doen want we hebben er al heel veel mooie resultaten mee gezien en alle mensen die we gesproken hebben die het gebruikt hebben zijn heel tevreden. Dekt ook heel goed. Een winkel die ons vaak aangeraden werd: http://www.huisvanhaaz.be/ .

afbeelding van Flamingo
25/10/2011 - 15:35

Misschien eens kijken naar de verven van het Belgisch merk Galtane op www.galtane.be ,zij hebben heel mooie en zuivere verven die makkelijk te verweken zijn. Zoals hierboven vermeld zijn inderdaad ook leemverven uiteramte geschikt voor gebruik in een slaap-of leefruimte,misschien eens een kijkje nemen op www.tierrafino.be.

Succes

afbeelding van JLius
26/10/2011 - 18:51

 Wij waren ook van plan om ons huis te schilderen met natuurverf, en zijn te rade gegaan bij Tintelijn (Gent).

Gelukkig hebben we eerst 1 muur geprobeerd, want de verf was absoluut niet veegvast. Wanneer je er over wrijft met droog of nat komt de verf er gewoon terug af en blijft een witte veeg achter. Tintelijn is komen kijken en heeft de rest van onze verf meegenomen voor testen. Uit de test bleek inderdaad dat de verf niet veegvast was. De fabrikant Volvox uit Duitsland zou komen om dit te bespreken. Ze gingen mij op de hoogte houden.

Ondertussen zijn we 5 maanden verder, en ook na aandringen hoor ik niets meer van Tintelijn (ondernemer van het jaar???), de rest van onze verf zien we allicht ook niet meer terug. Wij hebben dus beslist om niet voor natuurverf te kiezen. We vinden dat erg jammer, want met die natuurverf was het aangenaam werken (geen geurhinder + het idee dat het gezonder is). Maar je wil je huis niet schilderen met verf die er zo weer afkomt. 

 

afbeelding van JLius
02/02/2012 - 12:51

Ondertussen toch reactie gekregen van Tintelijn.

"De problemen met jullie verf waren er inderdaad en de oorzaak daarvan was overpigmentatie. Vanuit de fabriek is er op geanticipeerd door een extra basis te maken die dat probleem moet opvangen. Deze is er sinds november en sindsdien hebben we geen negatieve klachten meer gehad daarover."

We mogen gratis een nieuwe pot verf komen halen, we gaan die ecologische verf toch nog eens uittesten want van die verf bij Colora kregen we koppijn en misselijkheid bij het schilderen. De geur blijft ook dagen hangen.

afbeelding van stefan-14
26/10/2011 - 18:54

hier ook goede ervaring met Galtane

 

maar ook vastgesteld dat het gevoelig is voor vegen, nat, ...

voorstel gekregen om hierover een blanke lak (ook ecologisch) te zetten, maar (nog) niet gedaan.

 

 

MVG
stefan

 

afbeelding van Oostlandvaarder
02/02/2012 - 18:42

Wij hebben kalkverf gebruikt, eigenlijk de oude witselkalk, maar met pigment. Wij hebben een voorbereid droog mengsel gebruikt waar we zelf pigment aan moeten toevoegen. Zelf ongebluste kalk kopen en blussen in ruim water, gaat ook, en is nog goedkoper.

Zie http://passiefhuissintpauwels.wordpress.com/2010/09/14/week-36-kleur

afbeelding van JerA
03/02/2012 - 16:28

Wij hebben dispersieverf van Ultra Nature gebruikt. Deze hebben wij van Ecobati uit Herstal (die bij ons enkele andere werken uitvoerden en deze voor ons hebben meegebracht).

De verf is iets lastiger te verwerken dan niet-ecologische verf vonden wij, kwam nogal stroperig over en niet altijd even gelijkmatig dekkend, maar veel minder irriterend op de luchtwegen. Eens droog, redelijk veegvast.

mvg,

J

 

afbeelding van Amazona
17/02/2012 - 16:18

de krijtverf van Amazona is volledig ecologisch: natuurlijke pigmenten in een minerale basis. 100% eco! verkrijgbaar in 16 kleuren in Belgie bij www.spatiobiodeco.be Kan over behang, op stucwerk, vaak in 1 keer dekkend. Aanbrengen met roller of kwast.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.