"Ecologische" gasleverancier kiezen? | Ecobouwers.be

U bent hier

"Ecologische" gasleverancier kiezen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van molenveld
06/06/2014 - 22:05

***aub geen discussie over aardgas vs. andere energiebronnen***

Onze LEW nieuwbouw is bijna klaar. Nu op zoek naar een aardgasleverancier. Voor elektriciteit kan je duidelijk kiezen voor "groene stroom" (niet alleen kijken naar kwantiteit: % groene stroom, maar ook kwaliteit: bv. Greenpeace klassement!). Maar kan je ook "groen" kiezen voor aardgas? Nu is aardgas natuurlijk zowiezo niet ecologisch want altijd fossiel, maar misschien maken sommige leveranciers toch ecologische keuzes bv. bannen van schaliegas ed. Zijn sommige aardgasleveranciers milieuvriendelijker dan andere?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van waltervaes
07/06/2014 - 08:15

Als gasleverancier is Lampiris degene die het meeste moeite doet om ecologisch te zijn, al vanaf dat ze gestart zijn.

 

Luminus zou nu ook een nieuwe formule hebben, maar dat is relatief...

Ik haat het als energieleverancieren verschillende soorten energie leveren.

Effe een "special pack" maken voor mensen die "groene energie" willen en de andere energie aan de rest verkopen.

En dikwijls is groene energie ook nog wel "grijs"!

afbeelding van molenveld
07/06/2014 - 09:23

Inderdaad, ik zoek niet zomaar een "groen product" uit het grijze gamma van een leverancier die zich er verder totaal niet om bekommert.

 

Lampiris heeft inderdaad een ecologisch profiel net als Eneco.  Voor elektriciteit hebben ze hier een heel verhaal rond (windenergie, ...), maar doen ze ook inspanningen op gebied van aardgas?  Dit kan zowel over ontginning als transport gaan?

de echte groene-stroomleveranciers zoals ecopower leveren inderdaad geen gas. ik zat destijds ook met dat probleem, en hoewel ik bij Essent zat (toch beter gecatalogeerd op de Greenpeace-website dan electrabel), wou ik daar weg wegens hun herhaalde facturatieproblemen.
Voor mijn gas zit al intussen bij Lampiris, die zich zeer greoen profileert, en een goeie klantenservice heeft.
Hoewel gas wordt steeds aangekocht in het buitenland. Echte groen aardgas is er niet (tenzij biogas dan, maar dat is verwaarloosbaar klein qua productiehoeveelheid) en de enige gasproducenten voor Europa die ik ken zijn Nederland, Rusland, Midden-Oosten. 
Schaliegas botste en botst op geweldig verzet in Nederland. Ik veroed niet dat dat er ginder ooit komt (milieueffecten, grondverzakkingen en kleine aardbevingen)

afbeelding van molenveld
22/07/2014 - 23:30

Inderdaad, ik ben nu ook klant geworden bij Lampiris voor aardgas, naast Ecopower voor elektriciteit.

 

Enige minpunt tot nu toe bij Lampiris vind ik hun tarifering; er is een officieel tarief op de website maar bijna iedereen (ook ik) lijkt via een of andere weg wel een promocode te hebben voor een voordeliger tarief, niet echt transparant.  De keuze tussen Eneco en Lampiris viel zo (nipt) voordeliger uit voor Lampiris, hoewel ik bij Eneco in het verleden ook goede ervaring heb gehad.

 

Het gas zal misschien inderdaad juist dezelfde oorsprong hebben als bij andere leveranciers, en dus in se niet "groener" zijn, maar je steunt toch een bedrijf met een uitgesproken ecologisch engagement.

"maar je steunt toch een bedrijf met een uitgesproken ecologisch engagement."
vandaar ook mijn keuze voor Lampiris. Zelfs hun website is informatief naar energiebesparing en isolatie-advies toe.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.