ecologisch bouwen 2 | Ecobouwers.be

U bent hier

ecologisch bouwen 2

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steve-1
20/12/2005 - 08:07

ecologisch bouwen of verbouwen, allemaal goed en wel, maar dat is niet altijd zo simpel, ik heb pas een nieuwbouwwoning, allee de bouw is zelfs nog bezig, gekocht, waar de ruwbouw wind dicht al in vast staat, de ramen zijn 1.1, in de spouw zit 5 cm isolatie, onder het dak zit 15 cm isolatie,in de vloer zit 3 cm isolatie en is voorzien voor vloer verwarming, die plannen waren al zo voor ik het kocht, nu heb ik zelf wel nog inbreng over de binnen kant,vloerverwarming komt in de living en keuken, 2/3 vloer, 1/3 radiatoren, er komt een gas condensatie ketel, weersafhankelijk geregeld, de andere plaatsen kan ik extra isolatie in de grond steken nu wou ik eventueel 18 cm onder het dak steken, maar dat gaat niet, want de balken zijn 17 dik, en er is mij verteld dat die 2 cm lucht opening nodig is, mensen die reeds een bestaande woning kopen waar het dak nog van in prima staat is, hebben hetzelfde probleem denk ik. Waar kunnen die mensen en ikzelf nog veel ecologische aanpassingen doen ??

2 Reacties

Reacties

afbeelding van etienne.
20/12/2005 - 08:10

ERvoor zorgen dat alles perfect winddicht is. Zoeken naar openingen en "trekgaten". Alles nauwgezet afdichten kan wonderen doen.

afbeelding van walter-12
20/12/2005 - 09:50

Steve,

de woning die je gekocht hebt, is dus niet zo bijster goed geissoleerd. Die spouwisolatie en beperkte vloerisolatie kan je echter nu nog moeilijk vervangen. Daar zal je eeuwig en 10 dagen hoge energierekeningen moeten voor betalen.
Ivm je dak: Daar moet je wel beter kunnen.
Om te beginnen is die luchtspouw helemaal niet nodig; integendeel, best alles zogoed mogelijk opvullen.
Nadien kan je nog een tweede rij balken tegen je dakkepers aanbrengen en die ook opvullen met isolatie. en dan kan je 25, 30, 35 cm gaan.... Aan jou de keuze.
Ivm Steve zijn opmerking: je kan idd nog werken aan de luchtdichtheid. Door bv de sluiting van deur tss garage en rest van de woning luchtdicht te laten uitvoeren. Let ook op details voor luchtsluiting in alle buitendeuren. Bij voorkeur een rubberen profiel dat de deur langs onderenafsluit ipv ene borstel. Als je nog kan, laat schuifdeuren vallen (bestaan niet luchtdicht).
Je kan nog gaan voor een balansventilatie.
En als het over ecologisch gaat, kan je bij de afwerking nog wonderen verrichten. Hier worden nogal dikwijls producten gebruikt met een bedenkelijke ecologische score. Dus goed opletten bij de keuzes van vloerbekleding, verven, vernissen, kasten,...

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.