Ecobouwers Opendeur - Schrijf je snel in! | Ecobouwers.be

U bent hier

Ecobouwers Opendeur - Schrijf je snel in!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Benjamin - BBL
01/11/2011 - 22:19

Nog een paar dagen te gaan en Ecobouwers Opendeur gaat van start. Je kan je nu nog inschrijven voor meer dan 140 inspirerende energievriendelijke woningen tijdens de weekends van 5 & 6 en 11, 12 & 13 november. Tijdens Ecobouwers Opendeur kun je als bezoeker de talrijke voordelen van duurzaam bouwen en verbouwen beleven. Milieu- en energiebewuste bouwheren doen hun bouw- en woonervaringen uit de doeken en tonen je hoe hun bouwproject verliep.

Opgelet: de plaatsen voor de activiteiten van Ecobouwers Opendeur zijn beperkt en inschrijven is verplicht.
 

>>> Schrijf je nu in

3 Reacties

Reacties

afbeelding van cindy-1
13/11/2011 - 11:14

vraagje : is het maar een idee, of is de interesse in verbouwingen een pak kleiner dan een paar jaar geleden, en waren het vooral de nieuwbouwwoningen die meer interesse genoten?? Ik had ook de indruk dat dit kwam omdat er meer mensen dan de vorige editie gewoon interieurtips kwamen opdoen, en minder geïnteresseerd waren in ecologisch/energiezuinig verbouwen....

PH en LEW nieuwbouw zijn interessant, maar niet meteen voor iedereen (financieel) haalbaar, en ook niet meteen ecologisch wenselijk. Er is te weinig vrije ruimte over in Vlaanderen. En een doorgedreven energiezuinige VERbouwing is nog altijd ecologisch voordeliger dan een nieuwbouw....

Ik mis dat zelfs in de leuze van VIBE " Duurzaam bouwen is goed, bio-ecologisch bouwen is beter". Ze zouden beter "bio-ecologisch VERBOUWEN" schrijven....

Interessant leesvoer vind je hier http://www.lowtechmagazine.be/2008/04/afbreken-huis.html

 

afbeelding van Carol Vandecasteele
15/11/2011 - 04:29

 Ik volg je hierin volledig, Cindy !!! Daarom dat ik ook mijn bestaande en oude huis volledig renoveer en zelfs passief betracht om dan de resterende energie via vacuumcollectoren en  PV-panelen op te wekken. Gewoon om een statement te maken dat renoveren kan!!!
.
En als men het budget niet heeft kan men het zelf doen hee en in fasen per jaar. (ik was er ook niet in opgeleid, maar men vindt alle productfiches en info gewoon op internet... En als iemand iets niet vindt, mail me, ik stuur het op want ik heb intussen vijwel alles gedownload aangaande duurzaam bouwen)

afbeelding van Benjamin - BBL
15/11/2011 - 15:23

Beste,

 

we vinden renovaties net als jullie heel belangrijk. Het klopt dat de meerderheid van de woningen tijdens Ecobouwers Opendeur nieuwbouw waren, maar er waren toch meer dan 45 heel knappe renovaties die ook hun deuren openstelden. We zullen er bij de oproep van volgend jaar misschien nog wqt meer de nadruk op leggen dat we graag energiezuinige verbouwingen willen laten zien. Maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de projecten die zich aandienen.

 

Wat je opmerking over interieurs betreft: we willen met de campagne doelbewust ook mensen bereiken die misschien niet zo veel interesse hebben in technieken en het bouwen zelf. We hopen hen te kunnen overtuigen dat duurzaam en energiezuinig bouwen ook stijlvol en comfortabel is. Dus wat mij betreft is er niets mis dat bezoekers afkomen op het leuke interieur. Ongetwijfeld hebben onze vrijwilligers heel wat nieuwe mensen enthousiast gemaakt.

 

Benjamin

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.