EAP - ENERGIE AUDIT | Ecobouwers.be

U bent hier

EAP - ENERGIE AUDIT

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fabs
05/05/2006 - 12:43

Heeft iemand ervaring met EAP / energie audits. Vooral wat kost zoiets ongeveer en wat levert het op, is het nuttige informatie en de moeite (lees kost) om dit te laten uitvoeren alvorens eventuele verbouwingswerken uit te voeren.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van xg-1
05/05/2006 - 14:37

Wij hebben een energieaudit laten uitvoeren.
De EAP zelf biedt volgens mij niet voldoende basis en informatie voor een verbouwing. Veel cijfertjes dat wel, en een pak algemene informatie maar geen specifiek uitgewerkt bouwadvies voor jouw geval.

De EAP geeft je wel een algemeen idee over hoe goed je huis scoort.

Wij bestelden als extraatje een bouwadvies, specifiek voor onze situatie uitgewerkt en dat was pas bruikbaar materiaal, minder cijfertjes maar concrete voorstellen naar verbouwingen en belangrijk .... een prioriteitenlijst.

Een van de aanbevelingen was bv om niet "uit te breiden", maar "in te breiden" ... en dit voorstel, direct gerelateerd aan het compact bouwen principe, heeft ons heel veel geld bespaard.

Wat verbouwingen betreft vind ik een specifiek bouwadvies met focus op energiebesparende maatregelen (maar niet alleen dat) belangrijker dan de EAP al zijn ze wel deels complementair.

De prijs hangt sterk af van wat er in de package zit:
Wij kregen een volle dag audit in ons huis (participatie vereist), de EAP, en 60 pag bijlage in het bouwadvies en uitleg en support van de adviseur. Dit is de full package denk ik. Daarenboven zou je nog bouwcoordinatie kunnen vragen, maar dat was voor ons praktisch niet haalbaar.

afbeelding van danny-5
05/05/2006 - 15:45

Resultaat van EAP is meestal 'te weinig isolatie' en dat kan je ook afleiden uit je energieverbruik natuurlijk...
EAP wordt dan ook nog eens gesubsidieerd: dat is dan meteen een handig verkoopsargument natuurlijk.
Je kan inderdaad beter betalen voor concreet bouwadvies waarbij je meteen kan zien welke maatregelen het meeste opleveren. Bovendien heb je dan ook een plan waar je naar toe kan werken.

afbeelding van fabs
08/05/2006 - 09:42

Hallo Xavier,

Wat kostte deze EAP dan? En wat kost het bouwadvies? (zijn deze trouwens door dezelfde firma/persoon geleverd in één package ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.