dubbelwandige inox | Ecobouwers.be

U bent hier

dubbelwandige inox

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MarleenM
26/01/2012 - 19:56

ik heb tijdelijk een kachel geplaatst met daarop aangesloten een enkelwandige schoorsteenbuis (3m) gevolgd door 1m dubbelwandige inox die door het dak naar buiten gaat. De dubbelwandige inox wordt wel heel warm als de kachel brand, en maakt ook een tinkelend geluid. Is dit normaal?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
26/01/2012 - 22:55

als de schouw warmer wordt dan waarvoor ze voorzien is, is het heel normaal dat ze warm wordt. het geluid dat je hoort zal de uitzetting wel zijn. 

over wat voor kachel gaat het en welke dubbelwandige schouw?

afbeelding van JC
27/01/2012 - 11:40
JC

 De rookgasafvoer van mijn CV-ketel op gas (Radson 1997) gebeurt via een enkelwandig inoxafvoerkanaal die in een oude schoorsteen geplaatst is (Kelder tot nok -15m h). Binnenkort wil ik een nieuwe condensatieketel laten installeren. Ik wil echter ook als bijverwarming en voor de gezelligheid een inbouwhaard (allesbrander hout/kolen/pellets) installeren. 

Is het mogelijk om de rookgasafvoer van de inbouwhaard aan te sluiten op het enkelwandig inow afvoerkanaal dat eerder door de cv-ketel werd gebruikt en mag ik de dubbelwandige afvoerpijp van de condensatieketel ook in de oude schoorsteen naar boven laten gaan? Er is immers plaats genoeg in de oude schoorsteen...

afbeelding van Hobbes
27/01/2012 - 17:38

JC,

(allesbrander hout/kolen/pellets)

> Er staan hier al verschillende topics vol over de zin en vooral onzin van allesverbranders. Lees die even en doe uw straat/gemeente/de planeet een lol en koop gewoon een kachel met een hoog rendement met een goede duitse of oostenrijks label. 

Over uw schouw kan ik helaas weinig zeggen. ik zou het niet doen, maar vraag het aan de installateur van de ketel, die zou dat moeten weten.

Gr

hobbes

afbeelding van Hans Delannoye
27/01/2012 - 22:34

JC

allesbrander, en dat op het ecobouwers forum, bah.

in elk geval, als je zo'n vergifspuiter in huis wil halen, zorg dan tenminste voor een degelijke schouw, ik kan me niet voorstellen dat ze voor een gasketel een schouw heben genomen die geschikt is voor vaste brandstoffen, die zijn veel te duur.

of beide schouwen tesamen mogen durf ik niet te bevestigen, ben daar niet zeker van.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.