Druk bij een zonneboiler installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Druk bij een zonneboiler installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Kris Vandermeulen
09/02/2015 - 09:56

onlangs merkte ik dat de druk in het zonnecollector circuit zowat op nul stond.

Ik weet nog dat bij de installatie/inwerkingstelling de aannemer de druk tegen zo'n 3 bar had gebracht.

Nu bevindt dat circuit zich uiteraard voor een stuk buiten de geisoleerde schil en in de (vlakke) zonnecollecteren zal op niet zonnige dagen de temperatuur 's winter ook laag zijn dus hele koude is ook lage druk ??

Is het dan normaal dat nu in deze koude periode de druk in dat circuit zo laag is of moet het voor goede werking toch nog hogere druk hebben ?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van davydd
09/02/2015 - 10:23

Kort na de installatie van mijn zonneboiler merkte ik ook op dat de druk van 3 bar stelselmatig lager werd. Ik vroeg me initieel hetzelfde af, maar al snel bleek dat er een lekje zat op de koppeling van de leidingen aan de zonneboiler zelf.

Eenmaal dit verholpen blijft de druk min of meer stabiel rond de 3bar. Bij kouder weer zakt die iets, bij warmer weer stijgt die wat, maar naar quasi 0 gaan duidt heel waarschijnlijk op een lek!

afbeelding van Kris Vandermeulen
09/02/2015 - 10:35

aha.... ik had zo'n vermoeden maar wou het toch zeker weten vooraleer ik de aannemer bel. Ik zal het verdere verloop hier posten... 

afbeelding van brother paul
09/02/2015 - 14:53

kan ook uw ballon van uw expansievatje die moet opgeblazen worden met een fietspomp, een tijdje terug verloor ik altijd druk op mijn chauffage, ik dacht ook dat ik een lek had, tot iemand gewoon met een fietspomp 10 minuutjes gepompt heeft. tot 3kg druk

afbeelding van Kris Vandermeulen
10/02/2015 - 10:13

ooh, dat is een mogelijkheid... zal ik eens bespreken met de aannemer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.