Dringend......Intercal! | Ecobouwers.be

U bent hier

Dringend......Intercal!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-14
18/12/2006 - 23:13

Hallo,

mijn vader staat op punt om een nieuwe cv-ketel en brander te laten installeren dit jaar nog. Zijn huidige CV is helemaal opz'n einde. Toevallig zat ik bij hem wanneer de installateur bezig was over zijn nieuwe CV-ketel. Hij raade hem het merk Intercal voor. Viesmann installeerde hij soms ook wel, maar omdat de Intercal-cv volgens hem nog een beter rendement heeft, installeerd hij bijna altijd Intercal. Na een beetje zoekwerk op deze site vind ik totaal niets over dit merk. Moet ik nu mijn vader toch laten terugbellen naar de installareur om te vragen voor een viesmann-cv, of zijn er hier ook mensen die ervaring hebben met dit merk en weten of deze kwalitatief te vergelijken is met een Viesmann-cv? Het gaat hier immers over een investering van 3500€ alles inbegrepen en dan heb je natuurlijk wel graag iets goeds in handen. Graag een snelle reactie hier nog want de bestelling moet deze week nog bij hun zijn omdat de installatie ook dit jaar nog moet gebeuren.

Vriendelijke groeten,

Bart.

8 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
19/12/2006 - 14:47

Beste Bart,

Hierbij de link in duitsland.

http://www.intercal.de/

afbeelding van bart-14
19/12/2006 - 16:53

Dank je wel Rene. Deze link had ik deze namiddag ook gevonden. :-) Heb het is allemaal rustig bekeken, maar wordt er eigenlijk nie veel wijzer door omdat ik ook niet echt thuis ben in deze materie. Heb je zelf ervaring met dit merk? Of bestaan er ergens vergelijkende studies ofzo...ik zeg maar wat? Ik wil gewoon maar ervoor zorgen dat mijn vader geen kat in een zak koopt gewoon omdat de installateur zegt dat het een goed merk is. En viesmann is een bekend merk waar ik dan eerder mijn vertrouwen in heb, dan in zo'n merk waar nog niemand (?) van gehoord heeft. Daarom da'k vroeg of er iemand hier al ervaring mee heeft met dit merk.

afbeelding van rene-11
19/12/2006 - 17:08

Beste Bart,

Ik kan eigenlijk via google niets vinden over intercal in belgie. Misschien is de ketel zelfs niet goedgekeurd in Belgie ???Over de ketel kan ik niets zeggen want ik ben geen installateur. Deze ketel zal dan ook waarschijnlijk niet op de subsidie lijst voorkomen, wat dan toch weer een nadeel is.

afbeelding van bart-14
19/12/2006 - 18:17

Bedankt voor de info toch. ;-) Volgens de installateur was het toch niet de moeite om die subsidies aan te vragen. Van de 1280 euro subsidies die je max. zou kunnen krijgen wordt er in de praktijk toch maar een goeie 100 euro betaald. De (zwarte) korting die hij ons kon geven zou dan wel rond de 1000 euro zijn. 'kBen is benieuwd...

afbeelding van francois
19/12/2006 - 18:33

Intercal hoort bij de top in Duitsland,ik heb een low-nox blaubrenner reeds 6 jaar draaien in het huis waar mijn ex woont, en welke ik nog regelmatig een onderhoudsbeurd geef.
Ik heb deze toen rechtstreeks in Duitsland gekocht, in al die jaren is hij slecht 1 x in storing gegaan,staat op een ACV ketel( nu 15 jaar oud), deze vervuild ook bijna niet,totaal verbruik is sinds de plaatsing met gemiddeld (over 5 jaar) met ruim 32 % naar beneden.
Kortom ik ben er zeer tevreden over.

Hier de link waar ik hem toen gekocht heb

http://testberichte.ebay.de/Ol-Blaubrenner-oder-Gelbbrenner_W0QQugidZ10000000000965229?ssPageName=BUYGD:CAT:-1:SEARCH:1

afbeelding van francois
19/12/2006 - 18:38

Als ik nu een nieuwe ketel zou plaatsen nam ik een "RYLL"condensketel,subsidie of niet,in Duitsland,Zwitserland en Oostenrijk heeft men vele jaren voorsprong tegenover wat hier te krijgen is.

afbeelding van bvandera
20/12/2006 - 00:43

Francois,

Die onderhoudsbeurt is toch voor de low-nox blaubrenner ? of....

Bart,

Wat betreft de subsidie, laat je niets wijsmaken als je ketel en de plaatsing aan de voorwaarden voldoet trek je 40% van je faktuur-bedrag ( begrensd tot 1280,00 €) terug. Terugtrekken en niet van je belastbaar inkomen aftrekken.

afbeelding van rene-11
20/12/2006 - 08:41

Hallo Francois,

Tav subsidie's ook nog nakijken of je bij gemeente, provincie en netbeheerder ook nog wat kan aanvragen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.