Dringend advies gevraagd | Ecobouwers.be

U bent hier

Dringend advies gevraagd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-100
07/09/2006 - 12:56

Beste mensen,

Ik heb een vrij ruim huis (vloeroppervlakte per verdiep 300 m2). Dit werd door de toemalige eigenaar gestookt op mazout. Ik heb deze kachels vervangen door een alles brander en een speksteenkachel. So far so good. De SWW kwam vanuit een electrische boiler....inderdaad kwam want deze sneuvelde vannacht. Graag zou ik een milieu- en financieel vriendelijker oplossing creëren voor SWW en evt nog wat ondersteuning van verwarming van het bovenverdiep. Er ligt geen aardgas, alleen electra! Graag advies....

Bart

1 Reactie

Reacties

afbeelding van hans-26
07/09/2006 - 18:29

Bart,

Ik zou een groot buffervat op zonneenergie aanschaffen waar je zowel je allesbrander als de zonnepanelen kunt op aansluiten. Zowel warm water als verwarming waardoor je rendement verhoogt. Afhankelijk van gemeente krijg je nog een extra subsidie bovenop de federale subsidie.

Als je dan in de toekomst zoveel mogelijk vloer of muurverwarming plaatst zal je het verbruik wel zien dalen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.