Douche comfort | Ecobouwers.be

U bent hier

Douche comfort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mathias-3
13/04/2006 - 18:00

Hallo,

Uit overtuiging, plaatsgebrek en ook een beetje geldgebrek heb ik besloten om enkel een douche te voorzien in de badkamer.

Het zou wel gaan om een redelijk ruime (inloopdouche).
Ik vind het daarbij wel belangrijk dat het comfort hoog is:
Ik wil zo snel mogelijk warm water uit de (spaar) douchekop hebben en die temperatuur moet ook ten allen tijde constant blijven ook als er ergens anders warm water afgetapt wordt in bv. de keuken, berging,...

Ik heb een boiler voorzien van 100l in de berging vlak naast de badkamer, lengte van de warmwaterleiding zal een kleine 4m zijn en geïsoleerd waar mogelijk.

Zijn er nog andere aandachtspunten om het hoogste comfort te bereiken bij het douchen? Kan ik de buizen van de vv onder de vloer van de inloopdouche laten doorlopen zodat die altijd warm is aan de blote voeten?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy_Martens
14/04/2006 - 07:35

Koop dan beter een kleine Junkers (dat AME-type), die kost ergens iets in de buurt van 500-600 Euro en die kan je nadien nog aansluiten op een zonneboiler.
Waarom moet je beschaamd zijn voor de installatie van die douche? Dan spaar je een pak water en energie uit. Een bad in een badkamer is trouwens een schandalige energieverkwister!
Groeten,
Rudy

afbeelding van Hans Delannoye
14/04/2006 - 10:01

Matthias

" Kan ik de buizen van de vv onder de vloer van de inloopdouche laten doorlopen zodat die altijd warm is aan de blote voeten? "
Inloopdouches is al een moeilijke zaak, maak het niet nog ingewikkelder met vv.
Wil je comfort, plaats dan muurverwarming in je douche, en natuurlijk een thermostatische kraan.

Rudy

Een doorstromer voor comfort en een stabiele temperatuur???

Hans

afbeelding van bert-6
15/04/2006 - 12:27

Ik dacht er ook aan op de vloerverwarming van de badkamer te laten doorlopen in de inloopdouche. Niet echt met de bedoeling om daar te verwarmen, maar voor het confort van een warme vloer. ( anders is op die plaats de vloer zoveel kouder dan in de rest van de badkamer ) Wandverwarming voorzie ik ook in het muurtje dat de douche afscheid van de rest van de kamer.

Ik dacht dat het mogelijk moest zijn met de waterdichte membranen van Schlüter Systems.

Hans, aan welke problemen denk je dan als je ons waarschuwt voor het plaatsen van vloerverwarming onder de inloopdouche?

afbeelding van Hans Delannoye
15/04/2006 - 18:49

Bert

Ik kan er zo direct een paar opnoemen:
1. Mogelijk droogt de sifon snel uit met mogelijke geurproblemen.
2. Een tegeldouche heeft een normaal waterdicht membraan dat onder de douche in de muur doorloopt, dat kan je niet straffeloos doorboren, je zou dan al onder het membraam moeten doorgaan.

Hans

afbeelding van Rudy_Martens
18/04/2006 - 21:39

Hans,
blijkbaar is mijn repliek op een verkeerde plaats terecht gekomen. Het was/is bedoeld als reactie op een vraag voor sanitair warm water enkel en alleen voor de afwas en voor een douche.
Groeten,
Rudy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.