doorstormer aangepast aan zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

doorstormer aangepast aan zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fn
07/09/2006 - 14:10
fn

Ik heb onlangs een huis gekocht. De doorstromer voor warm water is stuk (Junkers). Mijn verwarmingsketel is een HR+ van Sime (8 jaar oud en met waakvlam). Beide monden uit in een schouw.

Aangezien de doorstromer stuk is, wens ik deze te vervangen. De verwarmingsketel lijkt me nog te goed om te vervangen. Ik zou eventueel later graag een zonneboiler installeren. Mijn installateur stel een doorstromer met gedwongen afvoer voor die later gekoppeld kan worden aan de zonneboiler: een Bulex Opalia F14E voor ongeveer 850€.

Is dit een goede keuze ?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van dave-4
11/09/2006 - 14:37

Indien je van plan bent om later zonne-energie te gebruiken, werkt best met een boiler. Een doorstromer voeden met warm water is niet aan te raden. Het onderste ketelvermogen zal vanaf een bepaalde ingangstemperatuur groter gaat zijn dan het nodige verwarmingsvermogen. Een ander nadeel is dat je voor elk literje of half literje warm water steeds de ketel opstart en dat is natuurlijk niet echt zuinig.

De doorstromer die je voorgesteld wordt, ken ik niet. Heeft er iemand ervaring mee?

afbeelding van ludo-7
15/09/2006 - 16:27

Zeer onlangs bracht Junkers een nieuwe gesloten doorstromer op de markt geschikt voor naverwarming van een zonne-boiler: Celsius Solar.
Ze plaatsen dit toestel altijd in combinatie met een omloopventiel afgesteld op 60°C zodat vanaf deze temperatuur het water uit de boiler niet meer door het toestel gaat maar rechtstreeks naar de kraan(en).

groeten,
Ludo

afbeelding van guido-13
16/09/2006 - 21:36

de brander die er stond is een van de betere, het laatste model nog beder kwetie van sturing zoals jij dit wil voor zonnepanelen, ik voed mijn sanitair water wel de junker die bij jou versleten is, en heb nog geen problemen gehad.

afbeelding van patrick-9
19/09/2006 - 21:21

Ik zoek ook een nieuwe ketel en boiler. Liefst zouden die (in een later stadium) combineerbaar moeten zijn met zonnepanelen (voor het sanitair water).
Welk toestel of welke boiler leent zich hier het beste voor? Twee installateurs stelden voor de Junkers Radostar (lage kelder, moet vloermodel zijn) + Junkers Radocel boiler. Bij Junkers zelf stelden ze de Solar Boiler voor, maar deze zou enkel werken met de zonnepanelen van Junkers. Bestaat er een merk van boilers dat met meerdere types of merken van zonnepanelen kan aangesloten worden?
Elke tip wordt met veel dank aangenomen.

afbeelding van guido-13
19/09/2006 - 22:33

heeft u reeds dokumentatie over de solarboiler van junkers, als we dit eens bekijken kan ik mijn gedacht geven , voor hun is verkopen opbrengen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.