doorboren betonnen regenwaterput | Ecobouwers.be

U bent hier

doorboren betonnen regenwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bartk
14/12/2005 - 11:30

Hallo,

Wie heeft er ervaring met het doorboren van een betonnen regenwaterput langs de zijkant? (aannemer heeft put niet diep genoeg gestoken voor invoer)

Hoe wordt het gat best afgedicht rond de invoerbuis?

Kan er dan garantie op waterdichtheid geleverd worden?

Materiaal van de invoerbuis belangrijk (normaal PVC)?

Alvast bedankt!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/12/2005 - 15:39
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Uw overloop naar de riool zal wel lager zitten dan uw regenwatertoevoer, neem ik aan, anders is er een probleem. Dus het gat voor regenwatertoevoer wordt nooit nat van binnenuit, maar misschien wel van buiten door regenwater dat in de grond dringt. Als je dat voldoende afdicht met cement zal er geen vervuild grondwater in je put komen. Laat ook je toevoerbuis in de put een paar cm voorbij de rand uitsteken.

De vraag is dus: is de overgang naar je overloopbuis waterdicht? En die vraag stelt zich bij elke regenwaterput. En lopen er een paar druppels water weg in de grond i.p.v. naar de riool dan is dat ook niet erg.

Je maakt je dus zorgen om niks.

afbeelding van bartk
14/12/2005 - 18:47

Geert,

De overloop is ook de toevoer bij ons. We gebruiken de overloop van de in-line filter (duo-filter van WILO). Er gaat dus ook water van binnen naar buiten (eigenlijk niet: als put vol is komt er geen water meer binnen, maar er ontstaat wel een lichte druk naar buiten toe).

Mijn vrees is dat er water zou lekken en langs de put zou lopen en dat de put zou verzakken en de buis in de wand los zou komen. Vandaar de vraag: hoe de buis in de wand vastzetten en waterdicht maken?.

grtn

afbeelding van markie
14/12/2005 - 22:21

Een gat in de put maken op een veilige manier kan zo: op een stukje multiplex van 16mm teken je een cirkel met de doormeter van je buis, en op die cirkel boor je met een houtboor van 6mm gaten, laat ongeveer 2mm tussen de gaten. binnen de cirkel boor je nog een 2-tal gaten. Die 2 boor je ook in je put en zet daarna dat plankje vast met 2 boutjes.
Nu kun je met een steenboor van 6 makkelijk al die gaten doorboren zonder dat je last hebt van het verspingen van je boor. Een tikje met de hamer, en je krijgt een mooi rond gat.
Een gewone klopboormachiene geeft een mooier resultaat dan een boorhamer, er springen minder grote stukken af aan de achterkant, maar het duurt wel veeeeel langer.
Mark.

afbeelding van stefan-14
17/12/2005 - 12:08

Bart,

ik zou deze werken niet betalen en vragen op put opnieuw te plaatsen, op juiste diepte

Stefan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.