Donkere Vloer | Ecobouwers.be

U bent hier

Donkere Vloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ysengrim
07/02/2010 - 20:22

Er werd ons aangeraden door zowel binnenhuisarchitect als tegelhandelaar om een donkere tegel (80cm op 80 cm) te kiezen.
Nu is onze grootste bezorgdheid het onderhoud. We lezen op het internet regelmatig problemen met het "proper" houden van een donkere vloer.

Graag reactie van mensen die een donkere vloer hebben liggen.
- Ziet men er inderdaad veel sneller vuil op dan op ene lichte vloer?
- ziet men er sneller "vegen" op en/of voetstappen?
- Is er inderdaad een verschil of je een glanzende of effen zwarte tegel hebt of eentje met een beetje reliëf of genuanceerd?

De oppervlakte zou +- 120 m2 zijn waarvan een heel groot gedeelte afgeboord met vensters tot aan de grond zodat het licht goed binnenkomt

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
07/02/2010 - 23:08

Ysengrim,

 

Je schrijft dat je grootste bezorgdheid het onderhoud is.

Persoonlijk zou ik me meer zorgen maken over het licht.

 

Donkere vloer maakt een ruimte snel donker (vooral tijdens de wintermaanden)

Lichte vloer daarentegen kaatst het schaarse winterlicht tegen het plafond, waardoor je minder snel kunstlicht zal nodig hebben.

 

Donkere en zwarte vloeren zijn "in" op dit moment, maar dat waait wel weer over.

 

Een vloer verander je niet zomaar even ..

 

Ik had in mij serre ook bijna een zwarte vloer gelegd .... ben heel blij dat ik dat niet gedaan heb!

Nu is hij bijna wit, en dat geeft bij winterzon een zee van licht.

 

 

Dirk

afbeelding van Ysengrim
08/02/2010 - 09:04

 Bedankt Dirk,

 

Van het licht heb ik iets minder schrik al heb je volledig gelijk. We hebben een grote living en heel veel glas aan de zuidkant (11 meter op 3 meter hoog). Plafond en muren zullen licht blijven en een deel v/d living is parket. Vandaar dat waarschijnlijk de binnenhuisarchitecte ook wel gelijk heeft om een beetje contrast in huis te brengen.

Deze vloeren zijn spijtig genoeg inderdaad "in". Dat is ons probleem we vinden geen moderne tegel met een tussenin-kleur en toch strak. Ze zijn allemaal donker of klassieker (in de betaalbare klasse - boven de 60€/m2 vindt men wel meer keus).

Heb ook wel een beetje schrik van een heel lichte vloer dat het licht teveel weerkaatst en ons verblinden kan.

 

Ondertussen een donkere tegel thuis "uitgeprobeerd" - vuil valt nog mee maar als je hem poetst met "nat" zie je heel gemakkelijk strepen en vlekken (wel gewoon met water gedaan zonder product)

afbeelding van vinki
17/02/2010 - 14:11

Wij hebben dus ook gekozen voor een antracietgrijze tegel ( mat ), en ik zou dit aan niemand aanraden.

Je ziet er werkelijk alles op en zelfs als die pas gedweild is zie je weer pluisjes en stofjes liggen. Wij hebben ook veel lichtinval ( langs beide kanten grote schuiframen ), en als dan de zon nog eens schijnt dan is het nog erger.  Elke keer als er bezoek geweest is moet je terug dweilen en in de week tussendoor ook nog eens rondgaan met swiffer.

Het is een mooie vloer als  het donker is bij schemerlicht .......

Die voetstappen die er blijven op staan dat was bij ons ook maar dat is nu ( na bijna 3 jaar ! ) al verbeterd.  Blijkbaar is dat een laagje was dat als bescherming op de tegels ligt en dat slijt er dan af.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.