domotica / logo! | Ecobouwers.be

U bent hier

domotica / logo!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jeroen-22
07/03/2006 - 19:28

hallo, we zijn een eindwerk bezig over een energiearme woning. ik heb de taak gekregen om voor de elekticiteit te zorgen. voor domotica heb ik voor een LOGO! van siemens gekozen en ik zou hier graag zoveel mogelijk informatie over hebben. dus als iemand nog interessante sites heeft over de LOGO!, ben ik al een heel stuk geholpen. Ook sites met schakelingen voor de logo zijn een enorme hulp.

alvast bedankt

7 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan verkoyen
07/03/2006 - 20:48

Kga zelf ook logo! gebruiken in mijn nieuwbouw maar ken eerlijk gezegd niet veel sites, behalve dan die van siemens zelf.

Kijk anders een keer rond op het domotica forum, daar zitten nog een aantal mensen die Logo! gebruiken.

http://www.domoticaforum.tfe.be/

Groeten,
Stef

afbeelding van marco-3
11/03/2006 - 21:39

Ik zou geen logo gebruiken als "domotica" systeem. Dit heeft maar heel beperkte mogelijkheden. Zowel programmatie als aan te sturen uitgangen als binnen te lezen uitgangen. Ofwel ga je voor een echt domotica systeem ofwel voor een plc van iets hoger niveau zoals siemsen s7-200 of een beckhoff plc. Beckhoff is prijs/prijstatie het meeste prijsgunstig (BC9000). Wordt veel gebruikt door collega's, ik zit in de wereld van industriele automatisering.
Als je niet vertrouwd bent hiermee gebruik dan een standaard domotica systeem...

afbeelding van stefan verkoyen
12/03/2006 - 08:11

Het beperkte aantal I/O van Logo! houdt mij niet tegen. Niemand zegt dat ik geen twee of meerdere groepen Logo!'s kan gebruiken.

Groepeer je inputs en outputs in groepen die niets met elkaar te maken hebben. Mogelijks past zo'n groep dan wel in 1 Logo! reepje (16 outs en 20 ins). Als zo'n groep dan toch groter is dan moet je een aantal I/O's opofferen voor communicatie tussen de 2 Logo!'s.

Niet onmiddellijk simpel, maar best mogelijk.

Groeten,
Stef

afbeelding van gvy
07/04/2006 - 20:52
gvy

De logo is eigenlijk nooit bedoeld om de domotica van een volledige woning op zich te nemen.
Hij is door siemens ontworpen om daar te komen waar vroeger een cascade aan relais, tijdsrelais nodig was, maar waar een PLC toch iets erover was (industriele automatisering)
Als je diverse logo's moet gaan achter elkaar plaatsen (wat overigens perfect mogelijk is) ben je toch beter af met een PLC.
Een beckhoff of wago (ongeveer zelfde tenandere)zijn hier budgetvriendelijke variantes.
Ikzelf heb een wago gebruikt in samenwerking met omronrelais.
Ik ben vrij zeker dat dit een meer flexibele, veelzijdige oplossing is en bovendien goedkoper daan een batterij logo's.
Eenvoudigweg omdat die toestellen wel op de maat voor domotica van een woning zijn. (Hoewel ook deze toestellen eigenlijk meer bedoeld zijn voor industriele remote IO oplossingen )

Geert

afbeelding van eib-forum-1
12/04/2006 - 09:11

Wil je een domotica-installatie of een relais-sturing ?

Een domoticasysteem werkt met een bus waarover alle communicatie verloopt. Het is dus heel wat meer dan een drukknopke dat via een kabeltje en een beetje logica een relais aanstuurt.

Als je de keuze maakt om een 'echt' domotica-systeem te gebruiken bekijk dan het systeem van EIB eens.
Europese Installatie Bus. Dit is een Europees domoticasysteem waarvoor meer dan 140 fabrikanten componenten maken waardoor je op lange termijn ook zekerheid hebt dat je je installatie nog kan verder uitbreiden/aanpassen.

Meer info:
www.konnex.org of www.eib-forum.be

afbeelding van ¨pierre
12/04/2006 - 10:48

Steven,

dat enkel bussystemen domotica zijn is wel mis hoor, al vind persoonlijk wel dat een bussysteem het beste is en vooral dan EIB (door de standaard). Maar is ook veel duurder vooral voor de mensen die het zelf kunnen. Die kunnen met relais heel knappe dingen doen.

Maar ondertussen heb nu wel de url van jullie forum. Leuk want ik wou juist met EIB experimenteren. En ik kende enkel het domotica forum.

http://www.domoticaforum.tfe.be/phpBB2/index.php

De url van EIBForum http://www.eib-forum.be/

gtx, Pierre

afbeelding van zonstraal
19/03/2010 - 20:43

Mijne heren en dames

Een nieuwe aanwinst voor alle plc liefhebbers

Of toch de plc liefhebbers van Wago

http://wago.forumup.be/

 

Groeten stef

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.