domotica | Ecobouwers.be

U bent hier

domotica

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van s de jonghe
09/05/2011 - 12:29

hallo,

Er wordt mij voor mijn nieuwbouw een domoticasysteem op radiofrequentie voorgesteld. Dus geen bekabeling meer in huis en alles wordt via signalen doorgegeven!
Wie heeft hier ervaring mee en wat betekent dit voor je gezondheid.
Ik had van dit systeem nog niet gehoord!
groeten, Sonja

5 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
09/05/2011 - 13:12

In principe ontstaat er alléén maar een signaal als je op een knop drukt, dus gedurende een halve seconde wordt er een dan een signaal gezonden naar de ontvanger. Er hangt dus niet permanent een signaal in de lucht en vormt dus zeker geen gevaar.

Het is dus niet zoals een WIFI verbinding die heel de dag staat te zenden en ontvangen. Normaal gezien, want ik weet nu wel niet over welk merk/systeem je spreekt.

afbeelding van gommer
09/05/2011 - 13:24

Dat zal wel over EIB/KNX gaan. Die hebben de 3 varianten: wireless, bus en powerline. En eerlijk gezegd stel ik me de vraag of er geen communicatie is bij niet-activatie. Als het inderdaad over EIB/KNX gaat, dan is er eigenlijk op regelmatige basis communicatie, omdat dit een decentraal systeem is, dat continue status-terugkoppeling nodig heeft.

afbeelding van s de jonghe
10/05/2011 - 12:22

Weet je waar ik informatie kan vinden over EIB/KNX.

Volgens de bouwfirma is er alleen signaal dat doorgegeven wordt op het moment van aan- of uitschakelen. De lichtknoppen zijn trouwens verplaatsbaar aangezien er geen bekabeling is en omdat elke lichtknop op een kleine batterij werkt om het signaal door te sturen.

Dit lijkt me wel handig.

afbeelding van gommer
10/05/2011 - 13:30
afbeelding van stefan-14
10/05/2011 - 16:46

nikobus bied dit ook al jaren aan

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.