Dolcea cellulose | Ecobouwers.be

U bent hier

Dolcea cellulose

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van PieJie
21/06/2013 - 10:23

Is er reeds meer gekend omtrent de 'nieuwe' cellulose die in gebruik is?
Blijkbaar wordt deze DOLCEA in België gemaakt, wat in mijn ogen een enorm voordeel is aangezien de cellulose dan niet van heinde en verre moet worden ingevoerd.
Het zou van de kanten van Namen komen en zoals de andere merken, 100% papier moeten zijn.

Zijn er mensen met ervaring omtrent dit product of deze producent? Is deze even kwaliteitsvol als de andere, meer bekendere merken?

Alvast bedankt voor jullie reactie(s).

P-J

3 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
21/06/2013 - 13:54

ho als het in Belgie gemaakt is, zal het 20% te duur zijn. ofwel in China gemaakt is zal het vergiftigde afval zijn, die dan herverpakt wordt in namen. Als het in Duitsland gemaakt is zal het  vermoedelijk in Tjechie gemaakt zijn, om uitgeleverd te worden via een duits verpakkingsbedrijf, met 300 euro jobs waar de vakbonden tegen zijn, maar met grundliche effizienz, den bestem qualitat, met die notige certifikaten, 

afbeelding van koen-1
27/06/2013 - 15:38

Dolcea komt inderdaad uit Namen, heeft een lambda waarde van 0.038. Inblaasdensiteit ligt op 45kg/m³ vast geblazen, opengeblazen op 28kg/m³. Geeft tewerkstelling aan enkele mensen uit een sociale werkplaats. Papier komt uit Belgie en de omringende landen.

afbeelding van FilipS
28/06/2013 - 10:48

DOLCEA is 'commercieel' beschikbaar sinds begin dit jaar (2013)

Enkele 'inblazers' gebruiken dit nu (waaronder ik, tot nu toe zo'n 3.000 zakken Dolcea ingeblazen).

Fabriek is in Achéne (België dus).

Na wat gerommel (welles-nietes) tussen aandeelhouders etc. is de fabriek sinds vorige week (midden juni 2013) in handen van Isoproc, welke zowat 2 jaar geleden het initiatief tot deze fabriek nam.

Wat productie betreft, inderdaad papier komt uit België / Duitsland.

Kwalitatief goede vlokken, goede lambda, doch noch ietsje teveel vuil naar mijn goesting (triage van recyclagepapier blijkt moeilijk), maar het verbeterd maand-na-maand. 

Alle attesten zoals lambda, brandattesten etc. zijn reeds beschikbaar en er volgen nog meer testen en vermoedelijk ook een lagere lambda op (langere) termijn (omdat ze nu in de lage 0,037 zitten ... afgerond moet dit naar 0,038 voor de attesten). Maar dat zal niet prioritair zijn.

DOLCEA staat vermeld in de EPB-databank !!!

Prijs is gelijkaardig aan de Isofloc en 10 andere merken welke nu op de markt zijn, dat kan ook moeilijk anders, gezien de productie-methode, de grondstof, verpakking en transport voor iedereen min-of-meer gelijk zijn.

Kwalitatief (maar da's mijn mening als inblazer, dus ik hou rekening met efficiente verwerkingssnelheid, ...) behoort Dolcea tot de betere kwaliteit zoals een Isofloc en Dämmstadt.

Grt,

Filip

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.