Is dit een overdreven rekening stukadoor ??? | Ecobouwers.be

U bent hier

Is dit een overdreven rekening stukadoor ???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Garfield963
11/12/2011 - 17:29

Hallo,

in een renovatie van een appartement werd door een stukadoor een deel werken uitgevoerd. De factuur die wij achteraf kregen lijkt mij vooral kwa werkuren heel erg hoog.

Dit zijn de uitgevoerde werken:
1) afkappen oud pleisterwerk vanaf 1.2 hoog tot plafond van een badkamer voor een totale oppervlakte van ongeveer 11m2. Afvoer afval werd niet door hem gedaan.
2) cementeren van muren badkamer (volledige 2.5m hoogte) en WC (tot 1.2m) voor een totale oppervlakte van ~25 m2 (telkens 1 deuropening, niet afgetrokken. Geen ramen)
3) uitpleisteren keuken (grond tot 1.5m hoogte) voor een totale oppervlakte van ~18m2
4) dichtmaken voormalig verluchtingsgat in badkamer met ytong stenen (~80x50 cm)
5) herstel pleisterwerk op een 10-tal plaatsen (nieuwe contactdozen, barsten, sleuven

De werken werden uitgevoerd op een 4e verdiep, maar lift is aanwezig.

Onze stukadoor rekent voor bovenstaande werken 52.5 uren werk, en 379 euro materiaal (waaronder 25 zakken gyproc cement, 10 zakken gips).

Vooral die 52.5 uren lijken mij wel heel erg hoog. Kan iemand een ruwe schatting maken van hoeveel werkuren er ongeveer nodig zijn voor bovenstaande werken, of in ieder geval een indicatie geven of die bijna 53 uur die de man mij aanrekent overdreven zijn of niet.

Alvast bedankt,

4 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
11/12/2011 - 17:44

Dat is met 2 man 2,5 dagen of alleen een week. Lijkt me niet zo overdreven te zijn, gezien de werken.

afbeelding van Garfield963
11/12/2011 - 17:53

Volgens zijn informatie hebben ze 3 dagen met 2 man gewerkt, en 1 dag met 1 man.   Die ene dag met 1 man was de dag dat iemand van ons in het appt aanwezig was.   De andere dagen kunnen wij dus niet bevestigen of ze er effectief met 2 man waren.

In ieder geval, als ik die 53u vergelijk met andere uitgevoerde werken dan lijkt mij de verhouding toch wat scheefgetrokken.   Ook als ik met richtprijzen die ik hier en daar lees de berekening maak, kom ik toch wel een heel stuk onder zijn totale factuur uit.   Vandaar mijn vraag hier.

afbeelding van Hans Delannoye
11/12/2011 - 18:53

tja, als je op voorhand een afspraak maakt met een aannemer, weet ja waar je aan toe bent.  en ja, 53 € /h voor een bezetter lijkt mij stevig doorgerekend.  ik ken de situatie ter plaatse niet, ik kazn dus ook niet inschatten of de uren overdreven zijn. 

ik begrijp alleen niet dat je werken laat uitvoeren zonder op voorhand afspraken te maken wat de prijs betreft, al was het maar het uurloon dat zou aangerekend worden.

afbeelding van robin demey
11/12/2011 - 18:54

Hans, ik denk dat je verkeerd gelezen hebt. Geen 53 euro per uur, maar wel 53 werkuren. :-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.