diepvriezer | Ecobouwers.be

U bent hier

diepvriezer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marcelvm
05/03/2006 - 09:39

zou het niet zinvol zijn de diepvriezer en koelkast na een aantal jaren ,op gas druk te late controleren want ik weet minder gas langer draaien
en ik kan me niet indenken dat er na een jaar of 5 nog evenveel druk op zit
heb zelf mijn diepvries die in de garage staat in een kast geplaatst met exstra isolatie,en merk toch dat hij minder draaid

6 Reacties

Reacties

afbeelding van dannyvho
05/03/2006 - 10:23

Marcel,

Een vriezer/koelkast met te weinig gas gaat precies meer moeten draaien om toch nog genoeg te koelen. Ik heb het zelf ondervonden met mijn 4 jaar oude koelkast: het ding bleef maar draaien en toch kreeg ik mijn biertje niet koeler dan 9°.
Kosten: €50 verplaatsing, €50 alleen al om te zien wat er mis is... Heb dus maar een nieuwe A+ kast gekocht.

Wat heb jij gebruikt om je vriezer te isoleren?

Danny

afbeelding van marcelvm
05/03/2006 - 10:50

van die blauwe platen overschot van de bouw van mijn zoon,en fineer platen kreeg ik van schoonzoon
dus goedkoop,maar was het toch van plan

afbeelding van dieter-1
18/07/2006 - 23:13

Dag allen

Ik zit met het volgende probleem. Ik heb 2 koelkasten op het oog van Liebher de ene is een A type van koelkast met diepvriezer (combinatie) met een jaar verbruik van 383 Kwh de andere is een A+ type ongeveer dezelfde inhoud ook een combinatie van koelkast en diepvriezer met een jaarlijks verbruik van 307 Kwh. Je zou direct kunnen zeggen kies voor de A+ type om zo weinig mogelijk energie te verbruiken en daarenboven de prijs toch ongeveer hetzelfde zijn. Maar de A type bezit een systeem waardoor je geen ijsafzetting krijgt in de diepvriezer (No frost). Op de site van de fabrikant vind je de volgende opmerking dat 1 cm ijs een verhoging van 20% van de energie veroorzaakt.

Mijn vraag is nu welk toestel is nu het zuinigst. Of hoe worden die testen uitgevoerd waarbij men het jaar verbruikt opgeven wordt. Hoe snel krijg je 1 cm ijs?

Mvg

Dieter

afbeelding van marcelvm
19/07/2006 - 10:55

nu was ik gisteren bij mijn schoonzoon,technieker was aan de diepvriezer bezig werd niet koud genoeg,wel een grote diepvriezer resteraunt
moters staan op een plat dak,na het meten van den druk zegde hij dat er teveel druk op was,liet er druk af, wat water er over met de tuinslang,begon onmiddelijk terug te vriezen
conclusie er kan ook teveel druk op een koeler zitten

afbeelding van frankdh
19/07/2006 - 12:17

Dieter,

Je moet toch oppassen met een koel/vries combinatie en een no frost voorziening.
No frost is fijn als het voor het hele toestel werkt. Wij hebben zo'n combinatietoestel gehad, waarbij de no frost enkel voor het diepvriesgedeelte werkte (in de sales-pitch was dat niet te merken). Op het eerste zicht lijkt dit misschien logisch, maar in de praktijk kregen we te maken met ijsaanslag in de koelkast. Alhoewel die op een graad of 5 ingesteld was, kreeg je toch ijsafzetting omdat de achterwand toch behoorlijk koud wordt. Resultaat: toch om de zoveel tijd de koelkast ontdooien (bij ons model betekende dit ook de vriezer). Zo heb je aan die no-frost uiteraard niet veel.
We zijn overgestapt op aparte vriezer en koelkast, allebei met no-frost, en zijn daar zeer tevreden over.

MVG,
Frank

afbeelding van walter-12
19/07/2006 - 08:53

Dieter,

die 20% extra verbruik slaat dan alleen op het diepvries gedeelte. De A+ zal met 1cm ijs toch nog steeds veel beter blijven presteren dan de A.
Het is idd praktisch geen ijsvorming te hebben, maar ik zou daarvoor de keuze voor een A+ niet laten vallen.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.