didgeridoo geluiden nieuwe brander | Ecobouwers.be

U bent hier

didgeridoo geluiden nieuwe brander

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jeff14
12/10/2014 - 11:52

Hallo allen, heeft iemand hier ervaringen mee ?
Heb sinds enkele dagen nieuwe HR Top condensatiebrander Bulex Thermomaster FAS29E.
Enkel voor verwarming met radiatoren, niet voor warm water voor sanitair, is wandtoestel en staat in kelder.
Deze maakt wanneer hij afslaat, en soms ook tijdens het branden, de beruchte resonerende didgeridoo geluiden, waarover ik hier al las. De branderkast trilt dan ook. Wanneer hij ontsteekt zie je de zijplaat van de behuizing ook even met een plof naar buiten puilen. De brander slaat ook aan wanneer er totaal geen warmtevraag is(bvb thermostaat staat ingesteld op 20° kamertemperatuur, reeele kempertemperatuur is 21° en toch slaat brander aan ?) De temperatuur van CV leidingwater staat op 22°C, wanneer hij verwarmt loopt dat op tot 80°C. Dit zijn de fabrieksinstellingen.
De brander, wanneer hij niet aansteekt, zoemt overdag de hele tijd en slaat niet af, enkel s'nachts wanneer hij op de geprogrammeerde nachtstand gaat. Is dat alles normaal ?
Volgens de installateur wordenn de didgeridoo geluiden veroorzaakt door slechte CO2 afregeling. Ging daarvoor Bulex technieker sturen. Volgens de installateur kunnen de geluiden, vibraties en trillingen geen kwaad. Maar klinkt nogal beangstigend en lijkt me allesbehalve gezond voor de brander.
Kan dit inderdaad geen kwaad ? Heb hem voor de veiligheid toch maar uit gezet.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Bert Verbeeck.
13/10/2014 - 14:40

Alvast lovenswaardig dat de installateur erkent dat hij het zelf niet weet door een technieker van de fabrikant langs te sturen.

Beter kan je in deze fase niet verwachten. Even geduld, zou ik zeggen. De kans is reëel dat er een oplossing komt...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.