denemarken 1976 | Ecobouwers.be

U bent hier

denemarken 1976

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jimmy-4
25/08/2006 - 13:19

Juist een boek gekocht: zero-energie huis (misleidende titel).

Boek gaat over een woning die in 1976 in Denemarken is gezet:
woning opgebouwd uit systeempanelen met 30cm isolatie en een enorm atrium bestaande uit enkelvoudige (!!!) beglazing.

woning heeft geen centraal verwarmingssyteem. Zonnepanelen gericht op het noorden (!!!), leveren de nodige warmte voor sanitair water. een lucht-lucht warmtepomp levert de nodige warmte om de ventilatielucht op te warmen.

Zal hier een van de volgende dagen plannen en details op forum zetten.

30 jaar oud (!!!), geen verwarmingssysteem, enkelvoudige beglazing,...en dan zitten wij hier moeilijk te doen met drievoudige beglazing en dat soort dingen,...

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dannyvho
25/08/2006 - 14:05

Waarschijnlijk in de nasleep van de oliecrisis(en) van 1973. Daarna is de aandacht voor alternatieve energie en bewust energieverbruik een beetje verminderd.
Je zou bijna gaan hopen dat de energieprijzen hoog blijven: zo gaan we misschien eindelijk eens definitief gaan kiezen voor rationeel energieverbruik.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.