decentrale warmterecuperatie | Ecobouwers.be

U bent hier

decentrale warmterecuperatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van depaepe
09/04/2007 - 14:59

Heeft iemand ervaring met decentrale warmterecuperatie? In onze badkamer wil ik de vochtige lucht afvoeren maar wel de warmte recupereren. Alle systemen op de belgische markt zijn voor mijn toepassing te groot. Via het internet vond ik een Duits producent van een ventilator met warmterecuperatie. Ze hebben geen vertegenwoordiging in België, wel in Nederland.
Het nederlands bedrijf liet mij weten dat zo'n ventilator ongeveer 1.000 euro kost (ex. btw) en dat een sanitair of electrisch installateur dit gemakkelijk kan plaatsen. Meltem, de duitse producent biedt 2 modellen aan; een inbouw en een opbouw. De ventilator wordt in de buitenmuur ingebouwd. Je kan kiezen uit verschillende sturingen: dag-, weekprogramma, vochtigheidsgraag e.a. Weet iemand of er in België nog bedrijven dergelijke decentrale oplossingen aanbieden?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van lambert-2
09/04/2007 - 15:23

1000€ excl. BTW, in een badkamer ...

Eerste vraag die ik me stel of dit wel de moeite loont. Een badkamer is in 't algemeen niet gigantisch groot, en wat gaat je winst daar uit zijn?

afbeelding van bentheuwis
11/04/2007 - 14:38
ben

beste,

de meeste balansventilatietoestellen met WTW voor een normale woning zitten rond de 1500 euro en dan kan je heel de woning ventileren.

misschien kan je nu de prijs van die ventilator voor enkel je badkamer wat plaatsen en kan je zelf de afweging maken of die prijs de moeite loont.

mvg
ben

afbeelding van transeurope
09/05/2007 - 16:47

Wat mag ik juist veronderstellen aan 1500.00 euro? Meer detail? Wat versta ik juist onder wtw?

afbeelding van transeurope
09/05/2007 - 16:53

Wat mag ik juist veronderstellen aan 1500.00 euro? Meer detail? Wat versta ik juist onder wtw?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.