De belgische regel(n)*(t)*even aan het werk | Ecobouwers.be

U bent hier

De belgische regel(n)*(t)*even aan het werk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Schuerman
07/03/2007 - 11:00

Na de straffe uitspraken van de vlaamse socialisten zijn de waalse sossen ook in het harnas gesprongen. Een opbod is gestart om de meest ecologische partij te worden van België.
In de plaats van eenvoudig de btw op isolatieproducten en energiesparende initiatieven van mensen te verlagen naar 6% (hetgeen Europa zeker zou toejuichen) moeten nu alle huizen verplicht isolatie in het dak en dubbel glas steken. Dit dmv renteloze leningen.

Nu gaan de waalse sossen in heel belgie tegen 2010 alle plastieke zakskes in de supermakten en in de kleinhandel verbieden.

Is het nu echt zo dat ze in belgie niets anders kunnen dan verplichten en verbieden ? In Duitsland is het al sedert de jaren '90 zo dat je in de supermarkt betaalt voor je plastieken zakjes, en als alternatief voor een kleine meerprijs herbruikbare zakjes in "naturfaser" kan kopen. Daar is het nu al zo dat bijna niemand nog de plastieken zakjes koopt. Ze zijn er wel nog voor het geval er eens een probleem is. Maar hier moeten ze weer van het ene uiterste in het ander vervallen !!! Nu gratis voor niets binnenkort VERBOTEN !!!!

België op zijn best. Met de groenen roder dan de roden en de roden groener dan de groenen stemmen wij binnenkort met z'n allen bruin !

Groetjes,

Obelixxx.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
07/03/2007 - 11:17

Wil je zeggen dat je zeer graag de plastic zakjes wilt blijven gebruiken? Of roep je op om winkels met plastic zakken te boycotten? Of ben je alleen tegen de regels en interesseert het doel van de regels je niet?

Walter

afbeelding van dirk-56
07/03/2007 - 16:16

Even tussendoor;
wij vragen altijd plastiek zakjes zodat we die kunnen herbruiken in onze vuilbakken, kwestie van recyclage. Indien we er geen meer krijgen in de warenhuizen zullen we er toch moeten kopen; is dat dan beter voor het milieu ????

afbeelding van maarten-16
07/03/2007 - 16:26

Wim,

Show en meer niet!
Wat betekent een zakje van een paar grammetjes tov het gehele verpakkingsgewicht van al de producten die je koopt. Op de verpakking van de producten gebeurt er maar weinig.
Nog een voorbeeld van show is CO2-taks op verpakkingen van een sector die maar voor 0,5% verantwoordelijke is voor CO2-uitstoot.

Maarten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.