dampscherm/luchtscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

dampscherm/luchtscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank-1
19/12/2005 - 20:58

bij het verbouwen van onze woning hebben we tussen het eerste verdiep en de onverwarmde zolderkamers een nieuw plafond/vloer geplaatst. Opbouw van onder naar boven: gyprocplaten op houten kepers tussen de kepers isover rotswol en daarbovenop als vloerbedekking OSB-platen. Hierbij heeben we nagelaten om een dampscherm/luchtscherm te plaatsen tussen de gyproc en de kepers met vochtproblemen en schimmels in de isolatieruimte als gevolg. Wij zijn op zoek naar een oplossing zonder alles te moeten herbeginnen. We hebben gehoord van een soort-behangpapier dat vochtwerend zou zijn dat we tegen de gyproc aan kunnen plakken en daarna kunnen beschilderen om alzo redelijk gemakkelijk een afgewerkt plafond te krijgen. Het zou van het merk proclima zijn maar we vinden hierover geen duidelijke informatie. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ook eventuele andere oplossingen zijn welkom.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van gery-2
18/01/2006 - 12:33

Bestaat er ook geen DAMPDICHTE verf?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.