Dampscherm tussen berging en badkamer? | Ecobouwers.be

U bent hier

Dampscherm tussen berging en badkamer?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Svan
16/03/2014 - 22:05

De situatie kort: -de achterbouw is omgebouwd tot badkamer en berging -deze twee delen zijn gescheiden door een Ytong wand van 10cm dik -de buitenmuren van de berging zijn langs binnen geïsoleerd met rockwool wandisolatie -we gaan dampscherm plaatsen tegen de geïsoleerde binnenwanden Nu is de vraag: moet er aan de binnenkant van de scheidingswand tussen badkamer /berging OOK dampscherm komen? Dampscherm moet altijd aan de "warme" kant, maar de isolatie van de scheidingswand is aan de berging "koude" kant. Is voor die muur wel dampscherm nodig? Alvast bedankt voor de feedback!

(Zie bijlage voor een schets)

8 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
17/03/2014 - 12:01

Omerking ivm dampscherm in berging; best dampscherm helemaal langs de isolatie omdat nu vocht langs de isolatie tegen de dwarsmuur naar buiten kan.  Alternatief is dampscherm laten doorlopen tot tegen dwarsmuur. 

nu riskeer je tegen de dwarsmuur nog steeds condensatie in de berging. 

Normaal zal je pleisterwerk en afwerking voldoende dampscherm zijn in de badkamer.   Extra dampscherm is daar niet nodig. 

Walter

afbeelding van stefan-14
17/03/2014 - 16:51

maak eens een schets waar ook de badkamer geïsoleerd is (isolatie moet overal ononderbroken dorlopen !), zo is het plaatje compleet

en dan dampscherm overal laten doorlopen aan de warme kant, zoals jezelf al aanhaalt en alles zal duidelijk worden

afbeelding van Svan
17/03/2014 - 20:27
Alvast erg bedankt voor de feedback iedereen.
 
De scheidingswand badkamer / berging is aan de badkamer kant Ytong blok, aan de berging kant is er een houten frame met daartussen rockwool platen. De bergingkant zal dichtgemaakt worden met OSB platen.
 
Nu ben ik er nog niet geheel uit over het dampscherm aan de bergingkant van de scheidingsmuur te plaatsen (waar het fluo roze op de schets nog niet doorloopt) of net niet te plaatsen. 
 
Ik neem ook aan dat we niet veel slecht kunnen doen door het WEL te plaatsen? We gaan ook een actieve ventilatie voorzien voor in de badkamer. 
 
Mvg
afbeelding van charel
18/03/2014 - 09:10

Opgelet!!

Dit forum wordt te pas en te onpas misbruikt door  de heer Eddy Cruysbergs om er onder het pseudoniem " Vochtadvies" zijn eigen boekje te slijten. Sluikreclame dus.

Maar erger is dat het boekje dan nog eens gebaseerd is op frappante onwaarheden vooral over opstijgend vocht dat zogenaamd niet zou bestaan en over condens waar hij ook de bal meer dan eens misslaat.

Door vele forumbezoekers zijn deze praktijken al veelvuldig aangeklaagd, echter het forumbeheer is in deze laks, daarom moeten we blijven waarschuwen.

ps: En laat u vooral niet misleiden door de talrijke titels die hij zichzelf toeeigent. Tegenwoordig laat hij zich graag " Internationaal Vochtexpert" noemen.

 

 

 

 

afbeelding van charel
18/03/2014 - 09:02

In jouw geval zou ik ook zoals Walter al zei, het dampscherm volledig rondom voorzien.

afbeelding van stefan-14
18/03/2014 - 16:34

2 mogelijke problemen : ytong is niet dampdicht en waar en hoe sluit je je dampscherm in berging (tegen de wand van de badkamer) aan tegen de buitenmuren 

afbeelding van brother paul
19/03/2014 - 23:04

Ik zou vooral de badkamer dampxicht maken en isoleren.  Verder zul je problemen hebben op de liggers van de vloerdraagbalken en dus tussen uw draagbalken isoleren zoniet rondomrond isoleren sa 

Dus beter de badkamer volledg rondom rond dampdicht isoleren als een box in uw huis

afbeelding van Svan
26/03/2014 - 20:08

bedankt voor de tips!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.