Dampscherm onder zoldervloer | Ecobouwers.be

U bent hier

Dampscherm onder zoldervloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ferb
10/03/2012 - 19:43

Hallo

Een onderdeel in onze renovatie is het plaatsen van een dampscherm. De zoldervloer wordt volledig open gegooid en ik zou van de gelegenheid willen gebruik maken om een dampscherm te plaatsen boven de 2 slaapkamers en de badkamer. Aan de plafonds van deze 3 ruimtes zou ik niets willen veranderen, ze zijn netjes afgewerkt. Kan ik het dampscherm over de draagbalken van de zoldervloer plaatsen, en daar dan isolatie op plaatsen om vervolgens een nieuwe zoldervloer te plaatsen? De isolatie komt dus boven het dampscherm maar de balken zouden er onder zitten. Zal ik problemen krijgen met vochtig wordende balken en evt. schimmels?

Ik begrijp dat dit misschien niet de correcte manier is maar als ik het deze weg doe bespaar ik me werken in de slaapkamers en badkamer...

Alvast bedankt voor jullie opmerkingen...

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bertvdg
11/03/2012 - 07:18

 De manier die je beschrijft om van bovenaf het dampscherm over de balken te plaatsen is mogelijk. Het is alléén veel moeilijker werken dan op de gewone manier.

 

Wat betreft die balken vs vocht zou ik me niet teveel zorgen maken. Zorg gewoon dat de badkamer voldoende geventileerd is (wat je zoals ook moet doen) zodat eventueel vocht er langs de onderkant gemakkelijk kan wegtrekken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.