dampscherm en isolatie bestaande houtskeletbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

dampscherm en isolatie bestaande houtskeletbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Pintelon
14/06/2011 - 15:07

Hallo, We hebben een HBS bestaande uit kepers van 100mm + plaat vermoedelijk multiplex + RNG 22mm geverfd.
k dacht gyproc 9.5mm + PE folie + rotswol 10cm tussen kepers te plaatsen en deed een U-wert berekening op http://www.u-wert.net. kreeg 0,36 als U waarde en een goed result kwa vocht: gn condensatie. Na het lezen van de diverse fora deed ik op diezelfde site ook een simulatie met intello en had dan slechte resultaten kwa vocht. (38d vocht in OSB plaat (ik vond geen multiplexplaat in de keuzeopties en koos dan maar OSB). Kan iemand hier iets over kwijt, is Intello dan effectief slechter?. Heeft het plaatsen van PE folie ook effect op het gedrag van de gyproc zelf? Ik dacht namelijk in bepaalde delen van de woning wandverwarming toe te passen systeem Rehau? dank

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
15/06/2011 - 08:11

 Intello is een damprem en geen dampscherm. Het laat dus vocht door afhankelijk van de vochtgesteldheid. Strikt theoretisch gezien is een PE folie dampdichter dan Intello maar heeft het grote nadeel dat vocht die er achter geraakt (en dat doet het) er maar langst 1 kant (buitenzijde) kan uit geraken op voorwaarde dat deze dan nog voldoende dampopen is. De Intello kan door zijn diffusievariabel ook naar binnen toe vocht afgeven.

 

Kan de simulatie overweg met het eventueel uitdrogende effect van Intello wat PE niet heeft?

 

PS, vergeet uw leidingspouw niet want anders moet je uw dampscherm doorbreken om schakelaar/stopcontacten ed te plaatsen.

 

 

 

afbeelding van Kris Vandermeulen
15/06/2011 - 23:11

Hallo Pintelon,

als je zegt: "We hebben een HBS bestaande uit kepers van 100mm + plaat vermoedelijk multiplex + RNG 22mm geverfd.
k dacht gyproc 9.5mm + PE folie + rotswol 10cm tussen kepers te plaatsen"

 

wil je dan zeggen dat je een muuropbouw hebt van 100mm keepers en wil je

  • daartussen de isolatie van 10cm rotswol plaatsen?
  • daar bovenop nog 10cm rotswol plaatsen ?

als je de isolatie tussen de keepers plaatst moet je rekening houden dat de keepers op zich een kleine koudebrug vormen (hoewel van hout dus nog niet zo'n probleem)

 

Grote aanrader: als je maar isolatie van 10cm dik plaatst zou ik je toch aanraden om voor (veel) dikker te gaan ... de energieprijzen zullen altijd blijven stijgen en een kleine meerkost nu voor meer isolatie zal je al na 1 jaar kunnen terugverdienen !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.