dampopen isolatiesystemen | Ecobouwers.be

U bent hier

dampopen isolatiesystemen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert-13
15/05/2006 - 14:52

Kan iemand me vertellen hoet het zit met condensatie bij dampopen isolatiesystemen. Zo'n systeem (bv. met cellullose-isolatie en een damprem ipv dampscherm) laat in principe toe dat vocht naar buiten kan ontsnappen. Maar wat als het condensatiepunt binnen de constructie ligt, maw dat waterdamp (bv. van een badkamer) begint te condenseren voor hij naar buiten kan ontsnappen. In principe komt dat vocht dan toch terecht in de isolatielaag (of in het binnenafwerkingsmateriaal?) Als zo'n situatie lang aanhoudt, krijg je dan geen vochtproblemen. Kan je dit soort dakisolatie (bv. isofloc, damprem en Fermacell-gipsverzelplaten als binnenafwerking) gebruiken als je een badkamer onder je dak wil plaatsen?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Safloer
27/01/2007 - 20:05

Goede vraag maar ik heb in mijn woning de oplossing hiervoor wel voorzien.
De muren zijn gestuct in leempleister (= vochtregulerend) en de plafonds afgetimmerd met grenen vloerdelen. Hout is ook vochtregulerend.
Dus, geen problemen.
Ik heb wel boven de douche een mechanische afzuiging.
Roel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.