dampkapgat in plafond | Ecobouwers.be

U bent hier

dampkapgat in plafond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Corneelzonneboiler
20/09/2011 - 11:59

Dag iedereen,

Onze dampkap gaat gewoon door een gat in het dak naar buiten (vertikaal). Buiten staat er zo'n plastiek hoedje (paddestoel) op om de regen tegen te houden.

Uiteraard is dit een ongelooflijk trekgat in de winter. De kou komt dan gewoon langs de dampkap naar binnen.

Wij zouden graag :
1 - een systeem installeren met een soort klep om dit op te lossen. (dampkap aan --> klep open, dampkap uit --> klep dicht).
2 - het dak van de keuken isoleren (dit is een aanbouw achter het huis zoals je veel ziet in oude huizen).

Wie heeft er ervaring met punt 1. (probleem dampkamp.) Ik wil er wel bijzeggen dat we geen systeem zoeken met warmterecuperatie enz. Dit gaat ons te ver qua kostprijs op dit moment. Immers binnen enkele jaren pakken we de binnenkant van de keuken volledig aan en dan komt er misschien wel een nieuwe dampkap enz. Nu niet.

Vriendelijke groeten

Jan

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
20/09/2011 - 15:53

kijk eens op de website van Boomer voor de dampkapoplossing (is wel voor passiefhuis maar is oplossing voor het door jou beschreven probleem)

 

wel niet vergeten dat eender welke oplossing die het gat goed afdicht bij niet gebruik van de dampkap.... in de winter bij gebruik van de dampkap uiteraard toch veel warmte naar buiten wordt gezogen.

afbeelding van bramcup
20/09/2011 - 16:47

Gewoon een terugslagklep in je leiding van de dampkap voorzien. Sommige dampkappen hebben dit reeds ingebouwd/meegeleverd. De goede doe het zelf zaak verkoop normaalgezien ook dergelijke kleppen van verschillende diameters. Andere optie is natuurlijk een hercirculatiedampkap met activekool filter zodat je geen afvoerbuis moet gebruiken en dus ook geen warmteverlies hebt ( wel meer onderhoud dan natuurlijk ).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.