Dakrubbershop | Ecobouwers.be

U bent hier

Dakrubbershop

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
01/06/2012 - 21:51

Ik heb een offerte van dakrubbershop voor m'n plat dak van 41m².
Komt op 1700€, wat best meevalt. Ik zie dat ze EPDM van 1,15mm leveren aan een prijs van €8,45/m². Dat is ongeveer even duur als de vijver EPDM die ik bij een locale vijvershop kan kopen (1mm dik).
Ik heb ook een prijslijst van een bekende dakgroothandel liggen waar de EPDM Tiplon van 1,52mm en 1,89mm respectievelijk €19,91/m² en €24,17/m² kosten (3m breed, te verlijmen)

Voor het plat dak van het tuinhuis (groendak), ga ik gewoon die vijver EPDM halen. Maar waarom zit er zoveel prijs- en dikteverschil op verschillende soorten?
Het is voor het plat dak van de achterbouw dat ik nu aan het informeren ben. Er komt waarschijnlijk ballast op in de vorm van ronde keien.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
03/06/2012 - 20:46

Als je groendak wenst is een iets dikkere epdm niet slecht. Ook als je bv. er regelmatig op moet zijn of zonnepanelen/collectoren wilt plaatsen.

afbeelding van soapwater
04/06/2012 - 09:20

Hoogstwaarshijnlijk wordt het een dak met ballast (ronde keien) omdat een groendak (eerder hier besproken) het regenwater onbruikbaar zou maken.
Voor de toegankelijkheid van de collectoren op het dak, wou ik een paadje voorzien (betondals o.i.d.)
Is het rubber dan voldoende beschermd? Ik vind de prijsverschillen wel erg groot.
Heeft er iemand ervaring met vijverfolie op een dak?

afbeelding van robin demey
04/06/2012 - 11:48

Zijn die prijzen allemaal voor hetzelfde? Sommige rekenen direct ook alle bevestigingsmateriaal, dakdoorvoeren en dakranden en zo mee.

afbeelding van soapwater
04/06/2012 - 20:53

Prijzen per m² die ik hier vermelde zijn alleen voor epdm.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.