Dakisolatie zadeldak, spanten 175x36 | Ecobouwers.be

U bent hier

Dakisolatie zadeldak, spanten 175x36

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-1
29/01/2006 - 18:44

Weer een vraagje over dakisolatie!!!

Onderdak in biplex+ platen (is niet zo supergoed heb ik hier gelezen, maar dan kan spijtig genoeg niets meer aan veanderd worden). Onze spanten zijn dus 175mmx36mm, dus we kunnen nu zo'n 17cm isolatie steken. Wat is nu het beste materiaal om onze zolder te isoleren, rekening houdend dat hier ook een slaapkamer (warmtedoorslag) gaat komen. Heb je ook goede isolatiematerialen voor die dikte, zonder de spanten groter te maken??

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
29/01/2006 - 20:04

David

Weer een vraag over dakisolatie en weer een nieuwe vraagstaart gestrat. Is dat nu verdomd zo moeilijk een bestaande vraagstaart daarover te nemen? Er zijn er recent twee of drie lopende. En ik ga in elk geval niet 3 keer hetzelfde schrijven. Hierover is al honderden keren geschreven!
Een deel van je antwoord vindt je in de ook vandaag gestarte vraagstaart over dakisolatie.

hans

afbeelding van david-1
29/01/2006 - 20:13

Het is "verdomd" moeilijk omdat iedereen een specifieke vraag heeft. Antwoord dan op niets hé, amai seg.

afbeelding van david-1
29/01/2006 - 20:16

En over warmtepompen, muurisolatie en condensatieketels,... is ook al zoveel geschreven. Als je zo moet denken dan blijven er maar een paar onderwerpen over, met duizenden antwoorden. Vind daar maar eens u weg in.

Groetjes

afbeelding van Hans Delannoye
29/01/2006 - 20:27

David

Dat is niet moeilijk, helemaal niet. Maar je mag wel een heel klein moeite doen.
Er werd vandaag al een vraag gestart over dakisolatie. Jij vindt het blijkbaar teveel moeite even een paar lijntjes te lezen, maar je verwacht wel dat wij telkens uitgebreid antwoord geven. Enig idee van hoeveel tijd wij hierin steken? En wij doen dat graag, maar beantwoorden niet graag 3 keer per dag dezelfde vragen. Als het je niet aanstaat, pech.

Hans

afbeelding van david-1
29/01/2006 - 20:34

Hoeveel vragen zijn er vandaag al gestart over verwarming?????

afbeelding van ruben-3
30/01/2006 - 13:11

Dag David

Als je geldbeugel het toelaat, zou ik eerder overwegen om een isolatie materiaal op basis van houtwolvlokken (gengre Pavatex of Homatherm) te kiezen. Dit vooral om de zomerwarmte zo lang mogelijk buiten te houden. Zorg dan wel zeker dan je nergens kieren of luchtlekken hebt, anders heb je erniet veel aan. Dus tussen de spanten homatherm Houtflex 040 of dergelijke steken, en dan damprem (pro clima DB+ of dergelijke) zorgvuldig plaatsen of afplakken. De Damprem zorgt voor de afvoer van condens (dampopen constructie).
Als je een minerale wol neemt, zal je wel goed tegen de koude isoleren, maar niet tegen de hitte (faseverschuiving is veel kleiner bij minerale wol).

Je zou ook kunnen opteren om de helft van je spantdikte op te vullen met minerale wol en de andere helft met isolatie op basis van hout. Dit om een compromis tussen de centen en het comfort te vinden.

Groeten

Ruben

afbeelding van ruben-3
30/01/2006 - 13:55

David

Ik moet mijzelf toch een beetje corrigeren.

1) Die Biplex, is die dampopen? Indien dit van die plastiek folie/platen om kleine gaatjes erin zijn, meen ik ergens gelezen te hebben dat het risico bestaat dat na x-aantal jaren het risico bestaat dat die kleine gaatjes dichtslibben. Op dat moment is het niet meer intressant om een damprem te hebben omdat je condens niet meer door je onderdak wegkan. Naar mijn mening is het in jouw geval interessanter te werken met een dampscherm (vb. folie van Isover) aan de binnenzijde van je constructie.

2) Je kan ook papiervlokken laten inspuiten. dit is niet zoveel duurder, bel mmar eens rond en vergelijk. Je zal op voorhand wel schappen moeten maken tussen jouw spanten zodat het boeltje mooi op zijn plaats blijft.

Groeten

Ruben

Groeten

afbeelding van david-1
31/01/2006 - 11:58

Beste,

Biplex is inderdaad van die plastic platen met kleine gaatjes in.

David

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.