dakisolatie met pavaflex | Ecobouwers.be

U bent hier

dakisolatie met pavaflex

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van charly99
20/03/2013 - 20:26

Een bestaand dak heeft 8cm glaswol tussen de kepers steken. Nu zou ik de zolder willen afwerken. Ik dacht aan 18cm pavaflex extra bij aan te brengen. Alleen kan ik het niet meer tussen de kepers spannen. Ik zou de keepers kunnen verlengen, maar er lopen horizontaal 2 balken van 18cm hoog aan elke schuine kant die onder de keepers lopen. Ik dacht hier kepertjes aan te brengen zodat er een ruimte van 18cm ontstaat. Hiermee kan ik de pavaflex tussen steken met maar 2 onderbrekingen van de balken. Enige bezorgdheid is dat de pavaflex begint door te zakken. Iemand ervaring ermee? Enig idee wat de maximale hartafstand van de kepertjes moet zijn?

Had ook gedacht aan pavatherm maar ik dacht dat duurder was en ze hebben het niet in 180mm.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
20/03/2013 - 22:02

De platen zaag je net iets breder dan de tussenruimte om ze klem te zetten. Als ze desondanks de neiging hebben om uit te zakken dan plaats je tijdelijk hulplatjes over de gordingen (die je weer weghaalt als je het dampscherm plaatst).

afbeelding van charly99
21/03/2013 - 20:57

Het is eigenlijk de bedoeling dat ik ze tussen bestaande isolatie en nieuw aan te brengen kepers (of panlatten) aanbreng, zonder ze eigenlijk tussen brengen.

afbeelding van Ingir
22/03/2013 - 22:11

Dan neem je beter Pavatherm (stijve platen). Pavaflex is juist bedoeld om tussen kepers te klemmen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.