dak isoleren vs kamers apart | Ecobouwers.be

U bent hier

dak isoleren vs kamers apart

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Svan
05/03/2012 - 20:53

Ik ben aan het twijfelen tussen ons dak te isoleren ofwel de plafonds van de slaapkamers en de vloer ervan (zodat de bovenkant van de living ook geïsoleerd is)

Wat zou het meeste nut hebben volgens jullie?

Dit is de situatie:
-De zolder (bovenste verdieping) word momenteel als opslagruimte gebruikt, een verdiep lager liggen de 2 slaapkamers en daaronder de woonkamer.
-we hebben geen verwarming in de gang, dus leek het me beter om de kamers apart te isoleren daar er geen "directe" warmte naar boven gaat
-We hebben geen onderdak, dus dat zouden we eerst moeten doen, vervolgens aan de binnenkant de bekleding van het schuine plafond weghalen, isoleren en terug dichtmaken... VEEL meer werk dan de kamers apart isoleren (plafond laten zakken & isoleren)
-kamers EN dak kan niet gelijktijdig voor ons

2 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
06/03/2012 - 00:57

 Svan,

wat bedoel je met 'kamers' apart isoleren?  Waar komt er dan isolatie?  Tegen alle muren van iedere kamer?

Mij likst een goede eerste stap bv de zoldervloer te isoleren.  Over de zoldervloer een dampscherm, daarom 20cm isolatie.  Minerale wol kan bv in een houtenwerk van een 20cm met daartss isolatie en nadien bv afwerken met OSB voor nieuwe vloer.  Of je legt bv XPS platen op de zoldervloer en gebruikt die ook direct als vloer (al moet je daar wel eens kijken naar brandveiligheid).  

Vergeet ook niet zolder toegang te isoleren (bv het luik).  

Walter

afbeelding van Svan
06/03/2012 - 21:33

Ik denk dat mijn uitleg hierboven niet geheel duidelijk was.
De indeling van ons huis is als volgt:
-Gelijkvloers: woonkamer / gang
-1e : slaapkamers
-2e : kleinere slaapkamer en opberging onder het dak. Beide kamers worden nu als "zolder" gebruikt. Er loopt een trap door het huis die tot het 2e verdiep loopt, dus geen zolderluik ofzo.

Ons idee is dus al volgt:

1. De vloer (houten planchetten vloer waar je gemakkelijk 18-20 cm isolatie kan ondersteken) van de slaapkamers op 1e isoleren. Op die manier is ook gelijk de plafond van de woonkamer geïsoleerd (die nog in perfecte staat is, en dus nogal stom om daar een andere plafond te steken).

2. De plafonds van de slaapkamers op 1e laten zakken (deze zijn wel beschadigd) en isoleren, we gaan ze minstens 20-25 laten zakken

3. Voorlopig nog niks aan het dak doen, aangezien we daar eerst een onderdak moeten steken.

We vroegen ons dus af of wat we van plan zijn evenveel nut gaat hebben op gebied van isoleren dan het dak te isoleren, maar de plafonds / vloeren van de kamers niet. De gang word niet verwarmd, de kamers "apart" wel.

Mvg

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.