dak | Ecobouwers.be

U bent hier

dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van elisah
01/10/2010 - 20:12

hallo, Ik heb zitten zoeken op het forum ivm een dak. Als ik het dus goed begrijp komt eerst het onderdak vb van houtvezel, dan de isolatie van vlaswol en dan het dampscherm van een soort papier? Er zijn mensen die zeggen dat een onderdak niet nodig is en ik lees meningen die zeggen dat een dampscherm niet nodig is.

Weet er ook iemand een leverancier van vlas in of rond limburg?

Groetjes Elisah

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
04/10/2010 - 15:37

als je onder het dak ook bewoonde oppervlakte hebt (slaapkamers/badkamer etc) dan heb je een dampscherm nodig want anders kruipt er vochtige lucht in de isolatie. En die kan daarin condenseren waardoor de isolatie van zijn werkingskracht verliest.

Als je echter veel ecologische isolatie materialen gebruikt, zijn deze veel beter bestand tegen vochtigheid en kan je beter een dampremmend scherm nemen. Dan kan er wel vochtige lucht door de isolatie maar de isolatie kan die vochtigheid terug naar buiten afgeven. Dan moet de ganse opbouw van materialen dit toelaten.

Zoals jij de opbouw beschrijft (van buiten naar binnen: houtwolplaat, vlaswol isolatie en dan dampremmend scherm) is het volgens mij OK.

wellicht zullen nog andere meningen en aanvullingen erbij komen ....

afbeelding van Geert Bellens
06/10/2010 - 23:11

Dampscherm (of rem) is altijd nodig want het is ook je luchtdichting. Anders heeft je isolatie niet veel zin (omdat de lucht er door blaast).

Onderdak beschermt je isolatie langs buiten en is ook nodig. Dat kan ook een folie zijn als je dat wil.

 

Geert

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.