Cycloonfilter (Wisy) werkt niet naar behoren | Ecobouwers.be

U bent hier

Cycloonfilter (Wisy) werkt niet naar behoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
31/12/2011 - 16:24

Zijn er mensen die een Wisy cycloonfilter in gebruik hebben?
Ik heb er sinds een half jaar één vlak voor de eerste regenwatertank zitten. Ik heb lang nagedacht en uiteindelijk dit systeem gekozen o.w.v. het lage onderhoud. Maar in de praktijk moet ik het gaasje zeer vaak reinigen. Anders loopt praktisch al het water de vijver in en niks de put in.
Een blad, een stukje mos of een dood insect blijken voldoende om de stroom te verstoren waardoor het water niet meer centrifugaal door de zeef loopt maar recht naar beneden.
Met de hevige regenval vorige week was de infiltratievijver helemaal vol en de put praktisch leeg...
De oplossing: met de tuinslang al het vuil schoonspoelen en hij haalt weer zijn hoge rendement. Maar dan moet dat wel bijna elke week gebeuren.

Voor ik naar de leverancier stap, wou ik graag nog wat gebruikerservaringen van anderen met een wisy- of ander cycloonfilter. Misschien zie ik toch iets over het hoofd?

Filter zit waterpas, aanvoerbuis is 2m rechtdoor 110mm, zeef is al tweemaal (om de 3 maand) in de afwasmachine geweest...

http://www.pipelife.com/media/be/products/Techn-info_Wizzy-filter.pdf

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
01/01/2012 - 11:56

oplossing is eenvoudig, de 440 mikron filter gebruiken, die 270 mikron is altijd al problematisch geweest naar mijn ervaring, vreemd dat ze die nog verkopen.  ik gebruik die overigens al lang niet meer.

in de afwasmachine? ik denk dat met de hogerdrukreiniger veel efficienter is.  overigens, ik zou noiit zo'n vieze filter in een machine plaatsen waar je je bestek mee wast.

hans d

afbeelding van soapwater
02/01/2012 - 16:04

Hans, heb je het dan over een minder fijne filter voor dit type of algemeen?
Zijn er referenties die aantonen dat dit type niet deugt? Ik moet mijn leverancier kunnen overtuigen met argumenten natuurlijk...

afbeelding van Hans Delannoye
02/01/2012 - 16:48

ja, 440 is uiteraard  minder fijn dan 270 mikron.  dat zijn vaststellingen, meer niet.  maar bestel gewoon zo'n filter, je moet je aankoop toch niet verantwoorden tegenover je leverancier, je koopt toch wat je zelf wil?

de 270 mikron werkt perfect bij stortregen, omdat het centrifugaaleffect dan ook goed werkt.  maar bij zachte regernval loppt het water gewoon langs de filter naar beneden. dat kan je trouwnes makkelijk zelf testen, giet een emmer water leeg in de dakgoot en kijk wat er in de filter gebeurt, als ie droog is komt en geen druppel water in de tank terecht.

hans d

afbeelding van soapwater
05/01/2012 - 11:05

Hans,

Je hebt de vraag niet goed begrepen denk ik.
Ik heb nu de 270 micron, maar bestaat er een 440 micron voor dit type?

Ik moet niks verantwoorden, maar als de leverancier mij iets van bijna €400 verkoopt met de garantie dat het goed werkt en het doet dat niet, dan kan ik hem daar toch over aanspreken, niet?

Bedankt voor het advies trouwens... Gisteren zat hij weer helemaal vol kleine partikels zoals blaadjes, zaden, mos, ... Eén keer spuiten met de tuinslang en hij werkt weer naar behoren... Voor een paar dagen.

 

»Ideal for multi-downspout residential/commercial buildings«
Connects to 4" pipe for above or belowground storage. A 20 inch extension tube can be used to raise the inspection opening to ground level. Housing made of polypropylene, filter insert made of stainless-steel. Filter mesh size 0.28 mm (280 microns). Filter insert requires cleaning a few times a year and is dishwasher safe. Filter inlet can swivel for custom installation.

afbeelding van Hans Delannoye
05/01/2012 - 20:47

blijkbaar niet :-)

maar er bestaat een inderdaad een 280 en een 440 mikron. 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.