CV- zijdige vermindering van modulatiebereik? | Ecobouwers.be

U bent hier

CV- zijdige vermindering van modulatiebereik?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van herman-7
11/04/2008 - 22:52

HallO Volgens een warmteverliesberekening zou ik ongeveer 12 Kw energie nodig hebben om mijn verschillende ruimtes te
verwarmen. Nu wil ik een gescondensatieketel hangen die deze energie kan leveren ( dat zal wel lukken ) en tegelijk voldoende water kan leveren om mijn freehander van Grohe van warm water te voorzien.
Technische gegevens van de de Freehander:
Normale straal bij een geopende douche ca. 12,5 l/min
Pulsatorstraal bij een geopende douche ca. 11,5 l/min
Eco-straal bij een geopende douche ca. 6,0 l/min
Normale straal beide douches geopend ca. 18,5 l/min
Pulsatorstraal beide douches geopend ca. 17,5 l/min

Mijn chauffagist raadde mij een ketel aan die kan moduleren tussen 6 Kw en 33,3 Kw. Dit laatste modulatiebereik ( 33,6 Kw ) zou nodig zijn om voldoende warm water voor mijn douche te leveren. Maar het is enorm overdreven voor het genereren van mijn gevraagde warmte. De chauffagist zegt nu dat het modulatiebereik CV-zijdig naar omlaag te halen is zodat mijn ketel bij verwarming beter kan moduleren en toch waterzijdig de nodig watertemperatuur en -hoeveelheid kan leveren. Is het dus mogelijk om een gascondensatieketel met een modulatiebereik tussen 6 Kw en 33,3 Kw CV-zijdig dus te beperken tot een modulatiebereik van bv. 20 Kw. En als dit kan, zal dan he laagste modulatiebereik ook in de zelfde verhouding ( 17 % ) kunnen aangepast worden zodat ik ik CV-zijdig een modulatiebereik krijg tussen de 3,4 Kw en de 20 Kw?
Misschien is mijn voorstelling van het probleem technisch niet helemaal correct verwoord, maar ik denk( hoop ) dat ik enigszins te volgen ben. Hopelijk heb ik niet te veel nonsens verkocht.
Dank voor de reacties.

Herman

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/04/2008 - 23:43
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Je redenering is perfect te volgen, geen probleem.

Bij mijn weten kan alleen de bovengrens van het modulatiebereik naar beneden toe aangepast worden voor de CV. Beneden de ondergrens kan je brander gewoon niet efficient meer functioneren: het is beter 6kW te leveren met een behoorlijk rendement dan 3,4 kW met veel verlies.

Een modulatiebereik tss. 6 en 33kW is heel behoorlijk (welk merk?). Met een ketel met ingebouwde (of externe) boiler zou je met een kleiner vermogen (24kW of 15kW) voldoende hebben. Met een 60l voorraadvat kan je de eerste 20' al 240l warm water leveren met een 24kW ketel.

Een 33kW is hoe dan ook te vermijden...

Vorige week nog drie dagen zonder verwarming gezeten (o ramp, het was toch echt fris buiten...)
Tot mijn verbazing konden we de living warm houden op 21° met een elektrisch blazerke van 2000W nota bene ingesteld op de 1000W ofte 1kW stand (moet nog beginnen met isolatie te steken trouwens).

Danny

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.