CV op pellets | Ecobouwers.be

U bent hier

CV op pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jo-16
22/08/2006 - 21:34

Hallo,

We hebben net een nieuw huis gekocht en denken eraan om de huidige CV (op electriciteit) te vervangen door een CV met een pelletbrander, die we evt zouden koppelen aan een zonneboiler.

Afgaande op het te verwarmen volume in het huis zouden we normaal met een brander van 10-12 KW toekomen. We zijn een gezin van 2 maar daar gaat waarschijnlijk id toekomst wel verandering in komen.

De vragen die we hebben :

- wandverwarming/vloerverwarming/radiatoren?
- is zonneboiler aan te raden of kan het CV systeem ook zonder?
- kan een CV systeem ook gekoppeld worden aan een kachel die binnenshuis brandt?

En last but not least, kan iemand ons een ruwe schatting geven van hoeveel dit systeem+installatie ons zou kosten?

Dank bij voorbaat!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van david stroobants-4
23/08/2006 - 12:12

Beste Jo,

Al je vragen werden ooit al eens uitvoerig aangehaald in de vraagstaart: "Systeem combinatie pelletketel + zonnecollector" die je hier kan vinden. Kort samengevat:

- wandverwarming/vloerverwarming/radiatoren?

Op dit forum zal je voornamelijk voorstanders vinden van vloer- en wandverwarming. Maar voor de huidige pelletketels zal dit weinig verschil opleveren qua verbruik, tenzij je vloer- en wandverwarming gaat combineren met een condenserende pelletketel. (Bij mijn weten is er daarvan maar één op de markt).

- is zonneboiler aan te raden of kan het CV systeem ook zonder?

Het CV systeem kan absoluut zonder. Zonnepanelen zullen voornamelijk zorgen voor sanitair warm water in de zomer en de tussenseizoenen. De zonneboiler zal kunnen meewerken in de verwarmingsondersteuning.

- kan een CV systeem ook gekoppeld worden aan een kachel die binnenshuis brandt

Ja, zulke kachels bestaan. Als je overweegt van zonnepanelen te plaatsen en een kachel aan te sluiten op het CV-systeem, kan je best werken met een buffertank. (In onze woning zal dat zo voorzien worden.)

- kan iemand ons een ruwe schatting geven van hoeveel dit systeem+installatie ons zou kosten

Ja, dit werd al aangehaald in deze vraagstaart.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.