cv op hout | Ecobouwers.be

U bent hier

cv op hout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van krista-1
22/05/2007 - 16:09

hallo,

heeft er iemand ervaring met een cv ketel op hout?Mijn ketel op mzout is aan vervanging toe en ik overweeg er een te plaatsen op hout

1 Reactie

Reacties

afbeelding van jozef-1
22/05/2007 - 22:19

Heb al meer dan 25 jaar een CV op hout.
Ketel is een kachel in de keuken waarop je kan koken (bovenplaat 60 X 90 cm), in de oven kan je bakken (brood bv.), de rooster in de verbrandingskamer kan je traploos hoger of lager zetten (hoe hoger hoe meer warmte voor de plaat en de oven maar daartegenover minder warmte voor de CV omdat er minder contact is met de watermantel).
Luchttoevoer voor de verbranding wordt verzekerd via een ingebouwde thermostaat.

Het probleem met hout is wel dat het voorradig moet zijn, je regelmatig moet bijvullen en ook de aslade moet leegmaken) en ook periodiek (2 à 3-tal keer per stookseizoen) inwendige reiniging van de kachel om stof en roetrestanten weg te nemen.
Opgelet voor eventuele roet en/of pekvorming afhankelijk van de verbrande grondstof en zijn vochtgehalte, en de regeling van de verbranding en natuurlijk de schouw.

Kachel is van het Oostenrijkse merk Tyrolia en de watermantel is uit plaatstaal van 5mm dik (watermantel is reeds 1 maal vernieuwd).

Hopelijk heb je hier iets aan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.