Cursus leem / leempleister / leemstuc | Ecobouwers.be

U bent hier

Cursus leem / leempleister / leemstuc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van HVH
04/04/2007 - 22:02
HVH

Bij het zoeken op 'leem' krijg ik te veel hits.

Vandaar mijn vraag : weet iemand waar ik een cursus leem / leemstuc of leempleister kan volgen?
Liefst in de buurt van Gent (bij voorkeur) of Ronse of Geraardsbergen.

De bedoeling is dat ik zelf aan het huisje kan werken (samen met mijn vrouw).

Mailen kan ook op hans [dot] vanh [at] gmail [dot] com

1 Reactie

Reacties

afbeelding van rik-17
05/04/2007 - 12:15
Rik

Hallo Hans,

Hoewel de basis van deze info zich in Limburg bevind en dus een beetje ver van Gent wil ik je hem toch niet onthouden: onze architect Peter Vos (www.barchi.be) van Casa Calida vzw werkt aan enkele projecten in het Gentse. Hij ontwerpt huizen met een houtskelet en strobalen in de buitenmuren. Deze strobalen worden ook geleemd. De vzw (www.casacalida.be) heeft het afgelopen weekeinde een cursus georganiseerd in Mol, ook lemen is onderdeel van dit cursusweekeinde. Misschien kun je de vzw contacteren of er nieuwe cursussen op stapel staan? Zij voorzien trouwens ook overnachtingen tijdens hun cursus-weekends.

Ook VIBE kan een mogelijkheid zijn. Vorig jaar hebben ze tijdens de zomer een cursus georganiseerd in Zoutleeuw (weeral meer de kant van Limburg, maar ja...) Misschien dat er mogelijkheden zijn in de nabije toekomst in jouw regio?

Indien je wil, kun je bij ons eens je licht komen opsteken, wij gaan er over enkele weken aan beginnen in ons strobalenhuis (helaas weeral Limburg...sorry):
http://strobalenhuis-wilderen.skynetblogs.be/

Veel succes alleszins!

Rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.