Crepi laten reinigen of toch maar klimop | Ecobouwers.be

U bent hier

Crepi laten reinigen of toch maar klimop

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
08/01/2007 - 21:08

Dag;
Een vijftal jaren geleden hebben we onze muren laten bezetten met geel crepi. Aan de regenkant vertonen er zich zwarte strepen (van de neerslag?) die ik niet met een hogedrukreiniger kan verwijderen. Weet er iemand een milieuvriendelijk reinigingsmiddel?
Als dat niet bestaat dan ben ik van plan om die muur te laten begroeien met één of andere klimopplant. Wilde wingerd schijnt een prima plant te zijn maar verliest tijdens de winter zijn bladen en dus zijn extra isolerend effect en de zwarten strepen blijven in de winter zichtbaar natuurlijk. Het voordeel is dat de plant zichzelf met zuignapjes zich aan de muur hecht en de muur (crepi) dus niet beschadigd. Bestaat er ook zo'n plant die tijdens de wintermaanden groen blijft en de muren niet beschadigd? Dank je wel.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/01/2007 - 09:15
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

het nadeel is wel gaat de plant eens vroegteidig kapot gaat het helemaal geen zicht meer zal zijn
heb die bij mijn dochter een drietal jaar verwijderd u moet die muur eens zien allemaal worteltjes en die krijgt ge daar echt niet af

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/01/2007 - 09:23
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

waren die strepen niet te voorkomen heeft de aannemer daar niets van gezegd of voorzorgs maatregelen late nemen aan dorpels en zo,want hij weet precies wat er kan gebeuren
ik weet dat mijn buur de man of aannemer een ganse dag bezig is geweest omdat te voorkomen
,is toch al een hele tijd gebeurd en is nog prima ben juist gaan kijken

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/01/2007 - 11:13
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Voorkomen is bij mij helaas te laat. Aannemer heeft daar helaas niets van gezegd. Pas nadat de zwarte strepen zichtbaar werden werd me door iemand verteld dat dit te voorkomen was door één of andere ik denk syliconebehandeling (is ook niet echt milieuvriendelijk zeker). De aannemer die het geplaatst heeft blijkt gestopt en is niet meer te bereiken.
Wat die klimop betreft, vandaar dat ik zou kiezen voor iets in de aard van 'wilde wingerd', maar die het hele jaar door groen blijft. Deze hebben geen worteltjes maar een soortzuignapjes waarmee ze zich aan de muur bevestigen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/01/2007 - 20:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

HALLO;
Weet er echt niemand een milieuvriendelijk reinigingsmiddel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.